Wij gebruiken cookies om de ervaring bij itslearning.nl persoonlijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies

8 redenen waarom cloud computing zo’n vlucht neemt

Cloud computing is in feite een manier om uw ICT draaiende te houden zonder al te veel inspanningen. En het zou wel eens de volgende grote trend op onderwijsgebied kunnen worden. Wij geven u acht redenen waarom onderwijsinstellingen wereldwijd overgaan op cloud computing.


1. Cloud software is eenvoudig te gebruiken

Omdat mensen gewend zijn geraakt aan intuïtieve cloud software als Hotmail, Gmail en Facebook, verwacht men dat cloud-programma’s ook eenvoudig zijn. De meeste leveranciers zorgen er dan ook voor dat hun software snel aan te leren is. Dit houdt in dat u geen tijd hoeft te besteden aan het leren van nieuwe softwarefoefjes (of deze hoeft over te brengen op uw studenten) en dat u zich kunt concentreren op het pedagogisch gebruik van de software.


2. U kunt snel van start

Voor de meeste cloud-programma’s hoeft u alleen maar een account aan te maken. Dus als u een programma vindt dat u wilt gebruiken, kunt u er al binnen een paar minuten mee aan de slag. Zelfs instellingsbrede cloud-applicaties, zoals itslearning, zijn in slechts een paar dagen te installeren.


3. Betere samenwerking tussen studenten

Veel cloud-programma’s bieden de mogelijkheid om bestanden te delen of met meerdere auteurs te werken. Dit houdt in dat studenten eenvoudig bestanden uit kunnen wisselen en hun klasgenoten uit kunnen nodigen om aan hetzelfde document te werken.


4. Het lesprogramma is altijd en overal beschikbaar

Uw bestanden en software zijn via het internet bereikbaar, wat inhoudt dat u ze altijd en overal ter beschikking hebt. Hierdoor kunnen studenten kiezen waar en hoe zij willen studeren, terwijl docenten net zo goed thuis als op school kunnen werken. Een aantal scholen gebruikt deze mogelijkheid om het onderwijs door te laten gaan als de school door slechte weersomstandigheden gesloten is en om langdurig afwezige studenten de mogelijkheid te bieden om bij te blijven.


5. Minimale eerste investering

U hoeft geen hardware te kopen en (in de meeste gevallen) hoeft u geen software te installeren op lokale computers. Het gevolg is dat onderwijsinstellingen veel tijd en geld kunnen besparen op hun ICT-configuratie.


6. Eenvoudig uit te breiden

Het uitbreiden van het aantal gebruikers is een fluitje van een cent.


7. Lagere bedrijfskosten

Omdat de software door de leverancier wordt onderhouden, hoeft u weinig te doen om het systeem draaiende te houden. En omdat de leverancier zorg draagt voor eventuele updates, weten u en uw collega's dat u altijd met de nieuwste versie werkt. Dit houdt de onderhoudskosten laag en voorkomt frustraties door incompatibele en verouderde software.


8. Lagere hostingkosten

Dataopslag is zoals bekend peperduur. Met cloud computing kunnen onderwijsinstellingen op deze kosten besparen, omdat de leverancier de gegevens op zijn servers opslaat.

Whitepapers Brochure Contact