Wij gebruiken cookies om de ervaring bij itslearning.nl persoonlijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies

De 10 bestgelezen blogs op itslearning.nl van 2015

Het einde van het jaar is traditiegetrouw de tijd van lijstjes en terugblikken. Bij itslearning kijken we over het algemeen liever vooruit dan achteruit. Maar omdat er dit jaar toch een aantal erg mooie inhoudelijke stukken zijn gepubliceerd op deze website, maken we voor deze keer een uitzondering. Hieronder vindt u een overzicht van de 10 meestgelezen blogs uit 2015!

10. Een eenvoudige opdracht... of toch niet?

Irene WinterOm haar leerlingen in het begin van het schooljaar beter te leren kennen, gaf Irene Winter, Docent Muziek en Engels aan de Bergen Private Gymnas in Noorwegen, hen een eenvoudige opdracht. Ze kregen de taak om een filmpje over zichzelf te maken en hun ervaring met Engels te beschrijven. Het lijkt een gemakkelijke opdracht, maar er liggen meerdere pedagogische bedoelingen achter. 

Lees verder >

 

9. Roosters in het onderwijs – van tekentafel naar technologie

Bernard van KesterenIn het kader van de samenwerking tussen Zermelo en itslearning – waarbij een integratie van roosterinformatie in de ELO gerealiseerd is – hielden we een interview met Bernard van Kesteren. Vanuit zijn achtergrond als docent, roostermaker en Zermelo-oprichter schijnt hij zijn licht op de ontwikkeling van roosters, planning en organisatie in het onderwijs door de jaren heen.

Lees verder >

 

8. 5 misvattingen over blended learning

Blended learning verandert in veel klaslokalen de rol van docenten en leerlingen, maar het is ook een trendy modewoord in het onderwijs geworden. Dat niet alleen, de term blended learning leidt bij velen tot verwarring en verkeerde interpretaties. Om aan te geven wat blended learning in ieder geval níet is, zetten we de belangrijkste 5 misvattingen op een rij.

Lees verder >

 

7. Gepersonaliseerd leren. Klinkt goed, maar hoe pakken we dat aan?

Veel scholen voelen vanuit de politiek en de samenleving de druk om onderwijs op maat te bieden en de leerling met zijn/haar leervoorkeuren meer centraal te stellen in het onderwijsproces. Tegelijk mogen scholen die hiermee willen experimenteren dat alleen doen als zij deelnemen aan een experiment dat door de overheid is uitgevaardigd. Een voorbeeld hiervan is het project ‘Leerling 2020’, met als doel gedifferentieerd en gepersonaliseerd leren te realiseren in 2020.

Lees verder > 

6. 7 tips om te differentiëren -  Zet eenvoudig de eerste stappen naar gedifferentieerd lesgeven en onderwijs op maat

7 tips om te differentierenIedere leerling is anders en heeft daarom ook behoefte aan ander onderwijs. Met differentiëren en onderwijs op maat kunt u de verschillen tussen uw leerlingen in de klas opvangen. Hun betrokkenheid en prestaties verbeteren hierdoor aanzienlijk. In theorie klinkt dat mooi, maar hoe stemt u dit als drukbezette docent gemakkelijk af op uw leerlingen?

Lees verder > 

 

5. Veranderingstrajecten in het onderwijs: 7 stadia van bezorgdheid

7 stadia bezorgdheidOp bijna iedere VO school die Katinka het afgelopen schooljaar als Onderwijskundig adviseur heeft bezocht, speelt de vraag: “Hoe kan de ELO bijdragen aan onze doelstellingen met betrekking tot het omgaan met verschillen tussen leerlingen?” Hierbij wordt een grote diversiteit aan begrippen gebruikt en vaak is ook het gewenste eindresultaat anders omschreven.

Lees verder > 

 

4. itslearning-scholen geselecteerd voor Leerlabs

LeerlabsScholen die mee wilden doen aan een Leerlab hebben hun vraagstuk afgelopen februari ingediend bij het projectteam Leerling 2020. Op basis hiervan is een indeling gemaakt voor de Leerlabs, waarbij meerdere itslearning-scholen geselecteerd zijn om hun plan te mogen uitvoeren. De Leerlabscholen zijn vanaf 26 maart officieel van start gegaan met een versnellingsvraag die zich richt op gepersonaliseerd leren met ict.

Lees verder > 

 

3. Schoolvoorbeelden van gepersonaliseerd leren

schoolvoorbeelden van gepersonaliseerd lerenIn het voortgezet onderwijs spelen steeds meer scholen in op de innovatieve ontwikkelingen om ons heen. Maatwerk is niet nieuw, maar prijkt dankzij steeds betere technologische mogelijkheden weer bovenaan de onderwijsagenda. Een kijkje naar de mogelijkheden in gepersonaliseerd leren.

Lees verder > 

 

2. Hedendaagse Onderwijs Hoofdbrekens - 13 uitdagingen voor het onderwijs van nu

Hedendaagse onderwijs hoofdbrekensDe Hedendaagse Onderwijs Hoofdbrekens staan voor dertien van de grootste onderwijsuitdagingen voor schoolleiders en docenten op dit moment. Deze zijn niet uit de lucht gegrepen, maar gebaseerd op echte schoolplannen van echte scholen in Nederland. Hoeveel herkent u er?

Lees verder > 

 

1. Nieuw: itslearning app voor leerlingen

nieuw itslearning app voor leerlingenIn het digitale tijdperk kunnen uw leerlingen niet meer aankomen met de smoes dat de hond hun huiswerk heeft opgegeten. Maar ze moeten nog wel proactief inloggen in itslearning om te zien wat ze moeten doen. De itslearning app geeft uw leerlingen directe notificaties en automatische herinneringen op het device waarop zij het meest kijken. De itslearning app is nu gratis te downloaden via Google Play (voor Android telefoons) en de App Store (voor iPhones).

Lees verder >

 

 

Whitepapers Brochure Contact