Wij gebruiken cookies om de ervaring bij itslearning.nl persoonlijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies

itslearning is regelmatig aanwezig op beurzen en congressen op het gebied van onderwijs & ict. Wij nodigen u van harte uit om tijdens één of meerdere evenementen met ons in gesprek te gaan. We horen graag waar u mee bezig bent en informeren u met plezier over hoe wij u kunnen helpen bij het realiseren van uw onderwijsambities.


Workshops

Training itslearning gecertificeerd Beheerder 2016

Voor itslearning-beheerders
15 maart 2016, 16 maart 2016 of 17 maart 2016
13:30 - 16:30 uur
Utrecht, Rotterdam of Zwolle

Het is belangrijk om als beheerder op de hoogte te zijn en blijven van de de nieuwe mogelijkheden van itslearning en wat dat voor u als beheerder kan betekenen. Om dit voor iedereen toegankelijk te maken verzorgen wij op diverse locaties in het land de training 'itslearning gecertificeerd Beheerder 2016'. De volgende punten komen daarin onder andere aan bod:

1. Hoe kunnen we het beste omgaan met datastorage (bibliotheek, sjablonen, etc.)?
2. Wat zijn de nieuwe mogelijkheden van de releases van vorig jaar?
3. Welke tips & trucs zijn er voor zo effectief en efficiënt mogelijk itslearning-beheer?
4. Wat gaat er in 2016 veranderen in itslearning?

Klik hier om u aan te melden >


Beurzen

IPON2016

3 en 4 februari 2016
Jaarbeurs Utrecht

Op 3 en 4 februari 2016 is itslearning aanwezig op de IPON2016. Ook deze achtste editie zal IPON de informatie- en inspiratiebron zijn voor iedereen die bij het onderwijs betrokken is en bij de les wil blijven op het gebied van onderwijsinnovatie en ICT.

Beide dagen kunt u terecht bij de stand van itslearning om meer te weten te komen over de laatste ontwikkelingen rondom gepersonaliseerd leren, of onze digitale leeromgeving en onderwijskundige begeleiding. Ook als u gewoon even bij wilt praten met onze medewerkers bent u van harte welkom!

We zijn te vinden in het midden van de hal, aan de rand van de kennisarena (standnummer B090).

Registreer u hier gratis voor de IPON


Live Webinars

Kijk voor een volledig overzicht van de (productgerelateerde) webinars voor itslearning-gebruikers op support.itslearning.nl/evenementen/


Opgenomen Webinars

Webinar Gepersonaliseerd leren op de iPad

Webinar Gepersonaliseerd leren op de iPad (mei 2015)

Door Kees Versteeg, Directeur-bestuurder bij Hondsrug College en initiatiefnemer learntoo

In dit webinar leert u meer over gepersonaliseerd leren, de digitalisering van het onderwijs, privacy, en het gebruik van devices en learning analytics. Ook geeft Kees tips voor een succesvolle transformatie van het (school)systeem en van het leren.

Webinar blended learning met heather staker

Blended: Using disruptive innovation to improve schools (maart 2015)

Door Heather Staker, auteur en senior onderzoeker bij Clayton Christensen Institute for Disruptive Innovation

Schoolleiders moeten een aantal cruciale - soms gedurfde - stappen nemen om een ijzersterke blended learning strategie te ontwerpen die leerlingen inspireert en stimuleert zich ten volle te ontwikkelen.

Webinar Leermiddelen en leermiddelenbeleid

Leermiddelen en Leermiddelenbeleid (SLO) (november 2014)

Door Hans de Vries, Coördinator Kenniscentrum Leermiddelen, SLO

Schoolleiders en docenten blijken regelmatig een andere opvatting te hebben als het gaat om het gebruik van leermiddelen op school. Hans de Vries vertelt over deze en meer belangrijke bevindingen uit de SLO Leermiddelenmonitor 2013/2014.

Webinar Digitaal lesmateriaal en itslearning

Digitaal Lesmateriaal en itslearning (november 2014)

Door Quirijn Hamel, Algemeen Directeur, itslearning Nederland

Welke initiatieven en samenwerkingsverbanden rondom Leermiddelenbeleid zijn er in Nederland? Quirijn vertelt hoe itslearning betrokken is bij alle ontwikkelingen en wat de mogelijkheden zijn om digitaal lesmateriaal (waaronder VO-content) te gebruiken in de digitale leeromgeving.

Webinar Programma van Eisen leermiddelen

Programma van Eisen Leermiddelen (november 2014)

Door Margreet Vermeer, Adviseur Funderend Onderwijs, Kennisnet

Hoe is het Programma van Eisen tot stand gekomen, welke gedachten liggen erachter en welke resultaten bevat het? Margreet vertelt hier meer over en deelt hoe de plannen voor de Leermaterialenketen PO/VO nu doorgevoerd gaan worden in de praktijk. 

webinar universal design for learning

Universal design for learning in the blended classroom

Door Lisa Dubernard, Director of Education Strategy, en Rachel Hanson, Learning Consultant

Vindt u het ook lastig om alle leerlingen gelijke mogelijkheden te geven? Door de principes van universal design for learning toe te passen in het curriculum maakt uw school een stap in de goede richting. In dit Engelstalige webinar leert u meer over Universal Design for Learning.

Webinar Leerling 2020

Leerling 2020 (mei 2014)

Door Rens van den Boogaard, Programmamanager Innovatie, Schoolinfo

Leerlingen raken meer gemotiveerd en behalen betere resultaten als het onderwijs aansluit op hun individuele behoeften. Het project Leerling 2020 ondersteunt scholen om verschillende vormen van onderwijs op maat verder te ontwikkelen. Tijdens deze webinar leert u meer over dit project.

Webinar Omgaan met verschillen

Omgaan met verschillen (mei 2014)

Door Ad Benders, Projectleider elo en Docent, Charlemagne College

Het Charlemagne College in Landgraaf heeft Omgaan met verschillen geformuleerd als één van hun onderwijsambities. Tijdens deze webinar ziet u hoe zij recht doen aan verschillen binnen een lesgroep en individuele behoeften met behulp van het itslearning leerplatform.

Webinar Doorlopende leerlijnen voor docenten

Doorlopende leerlijnen voor docenten: Wat werkt! (mei 2014)

Door Martie Slooter, Consultant, CPS

Hebben we zicht op wat leerlingen tegenwoordig nodig hebben? En hebben we helder wat de docenten hen vandaag de dag kunnen bieden? Martie Slooter vertelt over de vier verschillende ontwikkelingsstadia die een docent kan doorlopen.

Whitepapers Brochure Contact