Wij gebruiken cookies om de ervaring bij itslearning.nl persoonlijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies
Contact

“Er wordt veel gebruik gemaakt van leertaken die voor de studenten klaarstaan in itslearning, waardoor je de student goed kan volgen in zijn studievoortgang.”

Jan Willem Lutgendorff
Onderwijstechnoloog
Academie Theologie CHE

De belangrijkste functies van ons online leerplatform

itslearning is een zeer compleet digitaal leerplatform. Natuurlijk bevat het basisfuncties zoals het delen van digitaal lesmateriaal en opgeven van huiswerk, maar waar andere ELO's ophouden gaat itslearning verder met krachtige onderwijskundige tools. De mogelijkheden zijn eindeloos!


Lesplanning maken met de Studiewijzer

Met de Studiewijzer maakt u een gedetailleerde lesplanning voor een specifieke periode. De studiewijzer helpt docenten om een overzicht te maken van lesonderwerpen, huiswerk en bijbehorende leerdoelen. Aan elke les kunt u gemakkelijk digitaal lesmateriaal en andere leermiddelen toevoegen, zoals multimedia-bronnen, bestanden, links, opdrachten en toetsen. Leerlingen kunnen direct vanuit de studiewijzer doorklikken naar het bijbehorende digitale lesmateriaal. Docenten kunnen hun lesplanning kopiëren, delen en hergebruiken in andere vakken, waardoor ze veel tijd besparen!


Bibliotheek voor Digitaal Lesmateriaal

In itslearning kunt u digitaal lesmateriaal en zelf ontwikkelde content verzamelen, delen en hergebruiken. Lesmaterialen van uitgeverijen via Directe Toegang, lespakketjes van VO-content via SCORM en IMS, Web 2.0 content via Wikiwijs, of apps van Kikora of Biebsearch uit onze App Library; met itslearning bepaalt u zelf hoe u les wilt geven. De content recommendation engine helpt u om met slechts een paar muisklikken gepersonaliseerd lesmateriaal aan te bieden aan uw leerlingen, op maat gemaakt voor hun individuele leerstijl en leerdoelen.


Ingebouwde module voor Digitaal Toetsen

itslearning beschikt over een uitgebreide toetsmodule waarin u gemakkelijk toetsen kunt aanmaken, afnemen en beoordelen. Maak gebruik van de vele vraagsoorten, geef weging aan vragen uit verschillende categorieën en voeg foto’s en video’s toe om de toets uitdagender te maken. De Test-Mode Browser voorkomt bovendien spieken en opzoeken van informatie door de computer tijdens het maken van een digitale toets af te schermen. De toets kan automatisch nagekeken worden, dat scheelt u als docent veel tijd en voor de leerling is het prettig om direct feedback te krijgen.


Leerdoelen en Individueel Leerplan

In itslearning kunt u uw eigen leerdoelen definiëren, maar u kunt ook leerdoelen importeren vanuit een bestand, internetadres of de Leerdoelenbibliotheek. In de Leerdoelenbibliotheek kunt u gemakkelijk de in Nederland vastgestelde kerndoelen, eindtermen en competenties vinden. Koppel de leerdoelen aan vakelementen, zoals lesmateriaal, opdrachten en lessen in de studiewijzer. Zo weten uw leerlingen precies wat er van hen verwacht wordt wanneer ze een bepaalde leeractiviteit uitvoeren. Met het Individueel Leerplan kunnen alle betrokkenen de doelen en voortgang van de leerling bijhouden.


Automatische Rapportages en overzichtelijke Dashboards

Bespaar tijd met automatisch gegenereerde rapportages voor voortgang, beoordeling, presentie en gedrag. De gegevens kunnen zowel op groepsniveau als op individueel niveau geanalyseerd worden. De rapportages kunnen ook automatisch gecommuniceerd worden naar bijvoorbeeld docenten, mentoren, schoolleiders, leerlingen en ouders. Via een persoonlijk dashboard blijft iedere betrokkene op de hoogte van het huiswerk, deadlines, voortgang en resultaten van de leerling, maar bijvoorbeeld ook van het schoolnieuws.


Deze functies live zien in itslearning?

Vraag gratis een persoonlijke online rondleiding aan!

Online Demo

Whitepapers Brochure Contact