Wij gebruiken cookies om de ervaring bij itslearning.nl persoonlijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies

Gemiste kans op bijsturing door papieren rapporten

Op veel scholen krijgen leerlingen nog steeds aan het eind van iedere periode een papieren rapport met cijfers mee naar huis, net zoals het jaren geleden ook al gebeurde. Het is voor leerlingen natuurlijk een mooie manier om goede resultaten te delen met familie en vrienden. Maar helaas is het voor ouders vaak de enige informatie die ze ontvangen over de prestaties van hun kind, en het moment waarop nog bijgestuurd kon worden is dan al vervlogen. Door vaker tussentijds te rapporteren is veel winst te behalen, voor zowel school, ouders, als leerling.

Online bijsturen loont

Enkel een papieren rapport aan het einde van een periode geeft te weinig mogelijkheden voor de ouders om tijdig bij te sturen. Door actuele rapportages over resultaten, aanwezigheid, gedrag en behaalde leerdoelen te verstrekken, kunnen ouders beter tussentijds inspelen op de situatie en hun kind ondersteunen bij het leren. De informatie over alle leeractiviteiten van de leerling staat meestal al opgeslagen in de online leeromgeving van de school. Met een persoonlijk account kunnen ouders altijd op de hoogte blijven zonder dat het de docent of mentor tijd en moeite kost.

Het leerproces in kaart brengen

Door van elke leerling een digitaal persoonlijk rapport bij te houden, krijgt u een helder overzicht van het leerproces dat vooraf gaat aan het eindcijfer. Alle activiteiten die een leerling uitvoert, kunt u hierin bijhouden. Wanneer u gebruikmaakt van een leerplatform voor het samenstellen en tonen van het persoonlijk rapport, wordt de informatie automatisch samengesteld.

Geeft ouders de écht belangrijke informatie

Het persoonlijk rapport kunt u delen met de ouders van uw leerlingen, zodat zij vakspecifieke informatie ontvangen. Hierdoor krijgen zij per vak een overzicht van de vakinhoud en zien zij of de leerling het opgegeven materiaal heeft gelezen, welke opdrachten en toetsen hun kind heeft voltooid, en welke opmerkingen en beoordelingen hij van de docenten heeft gekregen. Zo krijgen zij een betere inzage in het leerproces en de vorderingen die hun kind maakt en kunt u op basis van dezelfde informatie een gelijkwaardig gesprek aangaan.

Meer informatie?

Wilt u ouders ook meer betrekken bij het onderwijs door hen inzicht te geven in het leerproces en de vorderingen van hun kind? Download dan de gratis whitepaper Ouderbetrokkenheid; Zes manieren om samen de leeropbrengst te verhogen en lees hoe de automatische rapportages in itslearning u hierbij kan ondersteunen.

Whitepapers Brochure Contact