Wij gebruiken cookies om de ervaring bij itslearning.nl persoonlijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies

itslearning krijgt extra geld voor productontwikkeling

Dankzij een investering van EQT Expansion Capital II kan itslearning extra geld vrijmaken voor productontwikkeling. Dit moet resulteren in een nog beter product met een verbeterde mobiele interface.

De private investeringsonderneming EQT Expansion Capital II wil ongeveer 40 miljoen euro investeren in itslearning. Met dit bedrag worden nieuwe producten, waaronder een toepassing voor mobiele telefoons en tablets, ontwikkeld en wordt itslearning verder uitgebreid naar nieuwe markten.

Volgens Arne Bergby, CEO van itslearning, kan itslearning dankzij deze investering haar product verder ontwikkelen op basis van pedagogische inzichten. “Met deze investering kunnen we verder met onze ambitieuze productontwikkelingsstrategie, waarmee we docenten en leerlingen in staat willen stellen technologie te gebruiken bij het leerproces”, vertelt hij.

Betere ondersteuning voor mobiele apparaten

In het onderwijs wordt tegenwoordig steeds meer gebruikgemaakt van mobiele apparaten zoals smartphones en iPads. Hoewel het nut van deze apparaten in veel onderwijscontexten nog niet is bewezen, zijn steeds meer docenten en leerlingen op zoek naar manieren om ze in hun lessen te gebruiken.

In de volgende fase van de productontwikkeling van itslearning moet de standaard interface volledig worden geoptimaliseerd, zodat deze op elk mobiel apparaat goed werkt. Zo kunnen docenten, leerlingen en ouders itslearning op elk apparaat efficiënt gebruiken, of ze nu werken met een pc, mobiele telefoon of tablet.

Arne legt uit: “Dat is tegenwoordig van groot belang, omdat mobiele apparaten voor zowel leerlingen als docenten steeds belangrijker worden.”

Nieuwe aandeelhouder itslearning

Met deze investeringsovereenkomst wordt EQT Expansion Capital II de grootste aandeelhouder van itslearning. Toch blijven de oorspronkelijke oprichters van itslearning de zeggenschap over het bedrijf houden.

EQT Expansion Capital II biedt investeringen aan private bedrijven in het middensegment. Het fonds richt zich met name op bedrijven die geld nodig hebben om te kunnen groeien. Financiering wordt over het algemeen verzorgd in de vorm van aandelen, waarbij de eigenaar de zeggenschap over zijn bedrijf houdt.

Ga voor meer informatie over EQT naar www.eqt.se
Whitepapers Brochure Contact