Wij gebruiken cookies om de ervaring bij itslearning.nl persoonlijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies

Meet ook tussentijds de kennis van uw leerlingen

Steeds meer docenten passen differentiatie toe bij het meten van de kennis van hun leerlingen. In plaats van enkel schriftelijke overhoringen worden vaker digitale diagnostische toetsen, voortgangstoetsen, presentaties en werkstukken gebruikt voor beoordeling. Deze vormen kunt u onder andere met behulp van een toetsmodule en videorecorder organiseren in uw leerplatform.

Bij de ontwikkeling van de leerling gaat het om meer dan alleen hoge cijfers halen. Er wordt onderscheid gemaakt in drie soorten vaardigheden die leerlingen ontwikkelen gedurende hun schoolperiode. Het gaat bij ‘De leerling in beeld’ om vakvaardigheden, algemene vaardigheden en persoonlijke vaardigheden. Oftewel: Kennis, Kunde en Kwaliteiten.

Tussentijds de kennis van uw leerlingen testen

Met een digitale toetsmodule kunt u gemakkelijk toetsen aanmaken, afnemen en beoordelen. Deze kunt u inzetten voor zowel formatieve als summatieve beoordeling. Naast de beoordelingstoetsen aan het einde van een periode, kunt u ook voortgangstoetsen afnemen om erachter te komen of uw leerlingen bepaalde begrippen beheersen. U kunt de toets afwisselender en leuker maken door verschillende vraagsoorten te gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld de bekende multiple choice en open vragen, of kies voor een matchvraag, invulvraag of ‘hotspot’ - een vraag waarbij in een afbeelding het juiste gebied aangeklikt moet worden.

Bespaar nakijktijd door directe feedback

Als u alle vragen die u heeft gemaakt opslaat in een database, kunt u steeds verschillende toetsen samenstellen, zonder dat het u veel tijd in beslag neemt. Daarnaast kunnen uw leerlingen de stof telkens opnieuw oefenen met een toets, zonder dat ze elke keer dezelfde vragen krijgen. Met behulp van afbeeldingen, video’s en audiomateriaal maakt u de toetsen uitdagender. Heeft uw toetsmodule de mogelijkheid om automatisch na te kijken? Dan krijgen uw leerlingen direct feedback na het maken van een toets en scheelt dit u een hoop nakijkwerk.

Voorkom plagiaat en afkijken bij digitale toetsen

Om uzelf er van te verzekeren dat iedere leerling de toets eerlijk maakt, kunt u er voor kiezen om de toets in een veilige omgeving af te nemen met behulp van een ‘LockDown Browser’. Een LockDown Browser - ook wel bekend als SafeMode of TestMode Browser - zorgt ervoor dat de rest van de computer wordt afgeschermd tijdens het maken van de toets. Uw leerlingen zijn dan niet meer in staat om op internet te surfen, te communiceren met klasgenoten via chatprogramma’s, en programma’s op de computer te openen. Enkel de afbeeldingen, video’s en tekst die u zelf hebt opgenomen in de toets worden getoond. De leerlingen blijven in deze modus totdat ze de toets hebben afgerond en ingeleverd.

Mondelinge vaardigheden op afstand toetsen

Met slechts een paar muisklikken kunt u video’s opnemen en toevoegen aan bijvoorbeeld opdrachten en toetsen in uw leerplatform. De geluids- en videorecorders zijn uitstekend te gebruiken voor het leren van talen, lesgeven op afstand en vakken als toneel en muziek. Als u bijvoorbeeld Engels geeft, is de tijd in de les waarschijnlijk niet voldoende om iedere leerling te horen spreken. Met een geluids- of videorecorder kunnen leerlingen zichzelf opnemen. Zo hoort u van iedereen hoe hun uitspraak van de taal is. Ook kunt u op deze manier mondelinge toetsen en presentaties eenvoudig op afstand afnemen.

Meer informatie?

Download de gratis whitepaper De leerling in beeld en lees hoe de toetsmodule, Test-Mode Browser en videorecorder van itslearning u kunnen ondersteunen bij het in beeld brengen van de kennis van uw leerlingen.

Whitepapers Brochure Contact