Wij gebruiken cookies om de ervaring bij itslearning.nl persoonlijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies

Nieuw in de App Library: Connect2Dropbox

Op de IPON werd vandaag de nieuwe Connect2Dropbox app van itslearning onthuld. De app is vanaf nu gratis beschikbaar in de itslearning App Library. Met de app kunt u als docent gemakkelijk uw documenten, foto’s en video’s vanuit uw Dropbox-account delen in itslearning.

Creatief gebruik van de app

Met de app kunt u bijvoorbeeld eenvoudig foto’s van een excursie, een opgenomen video met de iPad of een geluidsfragment van uw telefoon via uw Dropbox-account beschikbaar maken in het leerplatform. Het materiaal kunt u direct of later beschikbaar maken voor uw leerlingen door middel van het maken van een openbare link. Als u bijvoorbeeld een map in uw Dropbox voorafgaand aan een uitstapje verbindt met itslearning, kunt u de gemaakte foto’s direct delen door de bestanden toe te voegen aan de desbetreffende map in uw Dropbox-account.

Connect2Dropbox gratis beschikbaar

Als u beschikt over een docent-account in itslearning kunt u de gratis app uit de App Library aan uw Vak toevoegen als leselement. Om uw bestanden te delen in het leerplatform dient u eerst eenmalig uw Dropbox-account te koppelen. U kunt een hele map of losse bestanden delen. Daarvoor wordt een unieke openbare link aangemaakt die wordt weergegeven in itslearning. Het hoofdbeheer van uw bestanden blijft u doen in Dropbox.

Positieve pilot

In totaal hebben tien scholen meegedaan aan een pilot van de Connect2Dropbox app. De reacties van deze scholen waren erg positief en alle docenten gaven aan de app ook in de toekomst in hun onderwijs te gaan gebruiken. Wilt u de app ook gaan inzetten? Voeg deze dan toe aan de Bronnen in uw Vak en ontdek de talloze mogelijkheden van de Connect2Dropbox app.

Meer weten?

Wilt u meer weten over Connect2Dropbox? Of heeft u behoefte aan meer instructie voor het gebruik van de app? Kijk dan op de Connect2Dropbox pagina voor meer informatie of bekijk onderstaande instructievideo.

Whitepapers Brochure Contact