Wij gebruiken cookies om de ervaring bij itslearning.nl persoonlijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies

NOT2015: Differentiëren met digitaal lesmateriaal


Bezoek itslearning tijdens de NOT2015 (27 t/m 31 januari 2015, Jaarbeurs Utrecht, Hal 11 stand A010) en ontdek zelf hoe onze next generation ELO u helpt met gepersonaliseerd lesgeven en leren!

Differentiëren met digitaal lesmateriaal; Klinkt goed maar waar begin ik?!

Omgaan met verschillen en differentiatie staan bij veel scholen hoog op de agenda. Iedere leerling is anders en heeft daarom ook behoefte aan ander onderwijs. Standaard lesboeken bieden echter niet voor iedere leerling altijd de beste oplossing. Om verschillen tussen leerlingen in de klas op te vangen willen veel docenten graag verschillende digitale bronnen gebruiken ter aanvulling of vervanging van het bestaande lesmateriaal. Maar in de praktijk blijkt het uitvoeren vaak lastig - zeker voor drukbezette docenten die geen extra tijd kwijt willen zijn aan administratieve taken.

Tijdens deze presentatie geven wij u tips om gemakkelijk de eerste stappen te zetten naar gepersonaliseerd onderwijs. U leert bijvoorbeeld hoe u met digitale leermiddelen kunt differentiëren in het tempo, de leerstof, het werkniveau en de werkvorm om zodoende onderwijs op maat aan te bieden. De tips worden geïllustreerd met praktijkvoorbeelden in de digitale leeromgeving van itslearning - winnaar van de SIIA CODiE Award 2014 voor gepersonaliseerd leren – waar docenten met behulp van de splinternieuwe recommendation engine gemakkelijk digitaal lesmateriaal, huiswerk en toetsen kunnen aanbieden die passen bij de verschillende niveaus binnen één klas.

Of u nu klein wil beginnen, of grote veranderingen wil doorvoeren – iedere stap naar gepersonaliseerd leren helpt docenten het uitdagende onderwijs te geven dat past bij de leerlingen van nu.

Wanneer kan ik de presentatie bezoeken?

Dinsdag 27 januari - 12:30 - 13:15 uur en 15:30 - 16:15 uur
Donderdag 29 januari - 15:30 - 16:15 uur
Vrijdag 30 januari - 14:30 - 15:15 uur
Zaterdag 31 januari - 11:30 - 12:15 uur
Alle presentaties vinden plaats in Theater Paars

Direct inschrijven

Schrijf u nu gratis in voor de presentatie 'Differentiëren met digitaal lesmateriaal; Klinkt goed maar waar begin ik?!'

Whitepapers Brochure Contact