Wij gebruiken cookies om de ervaring bij itslearning.nl persoonlijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies
Contact

“Ouders vinden het ouderportaal van itslearning geweldig. Er staat niet alleen huiswerk in de agenda, maar ze snappen precies wat de docent verlangt van hun kind. Zo kunnen ze meekijken en hun kind goede ondersteuning geven.”

Harry van Roekel
Beleidsmedewerker en Docent Nederlands
Hendrik Pierson College

Samenwerken met ouders voor meer betrokkenheid en participatie in het onderwijs.

Ouders, school en leerling

De driehoek school, leerling en ouders vormt een belangrijke basis voor het onderwijs in Nederland. Communicatie tussen school en ouders gaat soms met een omweg via de leerling of juist zonder de leerling. Zonder goede communicatie tussen school en ouders loopt men het risico om minder goed betrokken te zijn bij het leerproces. Dit kan van invloed zijn op de schoolprestaties van de leerlingen.

Zeer compleet Ouderportaal

Als ouders ingelogd zijn op het ouderdashboard in itslearning kunnen ze gemakkelijk contact leggen met school. Verder hebben ze inzage in:

  • Rooster, huiswerk, voortgang, resultaten
  • Mededelingen en nieuws
  • Individueel leerplan van hun kind(eren)
  • Aankomende toetsen en opdrachten

Ouderbetrokkenheid verhogen

Voor alle vormen van ouderbetrokkenheid biedt het itslearning leerplatform handige instrumenten. Een online platform hoeft het face-to-face contact niet geheel te vervangen, maar is wel ideaal als aanvulling. Met itslearning legt u een directe lijn tussen school en ouders, waardoor communicatie soepeler verloopt. Zo kunt u gelijkwaardig en op basis van dezelfde informatie samen werken aan betere leerprestaties.

“Leerlingen presteren en functioneren beter naarmate school en ouders beter samenwerken. Bij deze samenwerking horen moderne digitale communicatiemiddelen. itslearning stelt scholen en ouders in staat hun samenwerking effectief vorm te geven. Daar worden leerlingen beter van!"

Peter de Vries
Adviseur bij CPS en auteur van o.a. het ‘Handboek Ouders in de school’

Infoblad

In het infoblad 'Het Ouderportaal van itslearning' leest u hoe itslearning helpt om ouders beter te betrekken bij het onderwijs.

Meer informatie

Neem contact op

Ontdek wat het itslearning leerplatform kan betekenen voor ouderbetrokkenheid en ouderparticipatie op uw school.

Contact

Whitepaper

Gratis whitepaper over ouderbetrokkenheid in het onderwijs: 6 manieren om samen de leeropbrengst te verhogen.

Download

Whitepapers Brochure Contact