Wij gebruiken cookies om de ervaring bij itslearning.nl persoonlijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies

Pilot roosterintegratie Zermelo – itslearning afgerond

Vijf scholen uit het voortgezet onderwijs hebben dit voorjaar deelgenomen aan een de pilot voor de roosterintegratie tussen Zermelo 3 en itslearning. Op basis van de resultaten van deze pilot zullen nog enkele verbeteringen worden aangebracht in de koppeling. De roosterintegratie zal naar verwachting voor de zomer gereed zijn, zodat scholen het vanaf de start van schooljaar 2015-2016 kunnen gebruiken.

Wat houdt de roosterintegratie in?

De koppeling tussen Zermelo en itslearning bundelt de krachten van de roostersoftware en het online leerplatform. De integratie zorgt ervoor dat dynamische informatie, zoals wijzigingen in het dagrooster, opgegeven huiswerk uit de studiewijzer en overige agenda-items, op één centrale plek wordt getoond. Mocht een les worden verplaatst, dan verhuist het huiswerk of de activiteit gewoon mee. Ook als een les vervalt blijven de gegevens beschikbaar, zodat belangrijke informatie niet verloren gaat.

De overdracht van data op de achtergrond heeft geen effect op de werkwijze van docenten en leerlingen in de online leeromgeving. Het grote voordeel is dat leerlingen niet meer op verschillende plaatsen hoeven te zoeken naar actuele informatie, maar ze alle lesinformatie in één overzicht kunnen vinden.

Reacties van de pilotgebruikers

De roosterintegratie is uitgebreid getest door vijf verschillende scholen, waaronder het Dominicus College, Griftland College en Dollard College. Hieronder leest u enkele reacties:

“Als het rooster in itslearning steeds synchroon loopt met het leidende rooster in Zermelo, dan is het zeker een toegevoegde waarde. Vakken geautomatiseerd aanmaken op basis van het rooster werkt goed. Het zou handig zijn als er wat meer opties in te stellen zijn, maar op hoofdlijnen ziet het er goed uit!”

“Tot nu toe gebruikten we de Agenda in itslearning niet, omdat het handmatig bijhouden te veel gedoe was. Nu dat geautomatiseerd wordt ziet het er een stuk gebruiksvriendelijker uit.”

“Het ziet er mooi uit! Een gecombineerde agenda die alles in zich heeft is natuurlijk het allermooiste.”

Meer weten?

Wilt u meer weten over specifieke functionaliteit van de roosterintegratie? Of wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw school? Neem dan contact op met itslearning via het contactformulier.

Whitepapers Brochure Contact