Wij gebruiken cookies om de ervaring bij itslearning.nl persoonlijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies

Plan en organiseer uw onderwijs met de vernieuwde Agenda

Een sterke planning en organisatie van het primaire onderwijsproces is de fundering waarop goed onderwijs gebouwd moet worden. Bij itslearning vinden we deze basis zo belangrijk dat we in de release van mei 2014 een compleet vernieuwde Agenda introduceerden met alles wat u nodig heeft om de planning en organisatie van uw onderwijs te vergemakkelijken. Geef vakken bijvoorbeeld kleurcodes om ze van elkaar te onderscheiden, zie agenda’s van andere personen in en bewerk agendapunten nu direct in het item.

Eenvoudig in gebruik

De nieuwe agenda is overzichtelijk en eenvoudig in gebruik. Klik in de agenda op de gewenste datum en tijdstip en kunt direct een nieuw item aanmaken. Moet de afspraak verschoven worden? Dan kunt u deze gemakkelijk verslepen naar de nieuwe datum en tijdstip. Ook kunt u er voor kiezen om uw agenda te filteren als u een drukke agenda heeft. Standaard worden alle items weergegeven, maar u kunt ook alleen de persoonlijke, vak- of projectvermeldingen zichtbaar maken. Daarnaast kunt u de Agenda ook publiceren in een iCal-formaat in bijvoorbeeld uw Microsoft Outlook en Gmail accounts.

 

Terugkerende lessen automatisch in de Agenda zetten

De Agenda is nauw gekoppeld aan Vakken. Hierdoor zijn de agenda-items zichtbaar in de agenda’s van alle deelnemers van dat vak. Om handmatig werk te beperken, is het mogelijk om een gebeurtenis eenvoudig te herhalen. Geeft u bijvoorbeeld elke maandag van 13.00 uur tot 13.45 uur het vak Frans aan de brugklas vwo? Dan kunt u deze gebeurtenis standaard elke week op de agenda laten terugkomen. U hoeft het dus maar één keer in te stellen en uw leerlingen zien elke week dat ze op maandag om 13.00 uur Frans hebben.

Studielast van leerlingen inzien

Docenten en beheerders kunnen zoeken naar agenda’s van andere gebruikers om te zien of zij beschikbaar zijn. U kunt de agenda van meerdere personen tegelijk inkijken en vergelijken met uw eigen agenda. Bij het inplannen van een toets kunt u hierdoor de studielast van uw leerlingen bekijken. U ziet eenvoudig wat zij nog meer moeten maken op die dag of in die week. U kunt zo een goede inschatting maken of u de toets op dat tijdstip kunt inroosteren.

Meer weten?

Wilt u meer weten over hoe itslearning u kan helpen bij een betere planning en organisatie van uw onderwijs? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Voor meer informatie over de release van mei 2014 klikt u hier.

Whitepapers Brochure Contact