Wij gebruiken cookies om de ervaring bij itslearning.nl persoonlijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies

Rechtstreekse koppeling met SOM nu mogelijk

Vanaf heden kan een rechtstreekse koppeling gerealiseerd worden tussen het schooladministratiesysteem SOM van Simac Onderwijs en het itslearning leerplatform. Deze gratis koppeling zorgt ervoor dat uw gegevens uit SOM automatisch worden gesynchroniseerd met het itslearning leerplatform.

Wat doet de koppeling?

Het leerplatform vormt een centraal onderdeel in uw onderwijspraktijk. Het is daarom van belang dat alle informatie in itslearning correct is. Het administratiepakket SOM stuurt informatie naar itslearning, waarna deze automatisch verwerkt wordt in het leerplatform. Dus wanneer er een wijziging plaatsvindt in de gegevens, bijvoorbeeld als een leerling verandert van klas, wordt dit gesignaleerd door de koppeling en vervolgens aangepast in itslearning.

De voordelen van de koppeling

Door de koppeling te realiseren tussen uw schoolinformatiesysteem SOM en itslearning wordt het synchroniseren van gegevens geautomatiseerd. Wijzigingen worden op deze manier sneller doorgevoerd en u houdt beide systemen zonder extra inspanning eenvoudig up-to-date. Doordat de gegevens niet dubbel hoeven worden ingevoerd, is er minder kans op administratieve fouten en bespaart u veel tijd.

Vanaf heden de gratis koppeling aanvragen

Indien u al gebruik maakt van zowel het schooladministratiesysteem SOM als het itslearning leerplatform kunt u vanaf heden de koppeling aanvragen. Dit kunt u doen door een mail te sturen naar de helpdesk van Simac én uw contactpersoon bij itslearning Nederland. Zodra uw aanvraag verwerkt is, wordt de koppeling door Simac geactiveerd en ontvangt u de handleiding. Doordat de koppeling bij de standaard licentieprijs zit inbegrepen, brengen beide partijen geen extra kosten in rekening.

Sterk aanbevolen adviesgesprek

Voordat u de koppeling daadwerkelijk gaat gebruiken raden wij sterk aan om een adviesgesprek te voeren met één van onze Onderwijskundige adviseurs. De koppeling tussen SOM en itslearning kan er namelijk voor zorgen dat uw gegevens in het leerplatform zich anders gaan gedragen dan voorheen. Op deze manier voorkomt u dat u bijvoorbeeld per ongeluk data verwijdert of verandert.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het realiseren van een directe koppeling tussen het schooladministratiesysteem SOM en het itslearning leerplatform? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Whitepapers Brochure Contact