Wij gebruiken cookies om de ervaring bij itslearning.nl persoonlijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies

itslearning productupdate augustus 2014

Eindelijk zomervakantie! Maar als u terugkomt, liggen er een paar mooie updates voor u klaar. Deze keer hebben we geprobeerd om informatie beter toegankelijk te maken voor de leerlingen. Onder de vele verbeteringen hebben we de loginprocedure vereenvoudigd en de bibliotheek beter geïntegreerd. Lees hieronder alles over de updates.

  • Een nieuw thuishonk voor leerlingen
  • Beoordeel de nieuwe loginpagina
  • De vernieuwde bibliotheek
  • Meer agendafuncties
  • Overige veranderingen
  • Kleine aanpassingen en correcties

Een nieuw thuishonk voor leerlingen

Vroeger moesten leerlingen relevante informatie op verschillende plekken bij elkaar zoeken. Om de informatiestroom te verbeteren, krijgen leerlingen nu een nieuwe homepage bij het inloggen. Hier zijn de meest gebruikte functies te vinden, zoals het Beoordelingsoverzicht, het gedrag en de presentielijsten, Individuele leerplannen, het ePortfolio en bestanden. Pagina's en overzichten die vroeger in het persoonlijke profiel, Your files en ePortfolio te vinden waren, zijn nu direct oproepbaar vanaf de homepage. De pagina heeft ook verbeterde taken en blokken met evenementen. Deze nieuwe pagina vervangt de tab van het ePortfolio en wordt opgeroepen door op home te klikken.

Lees meer over de homepage.


Beoordeel de nieuwe loginpagina

Na deze update zullen alle gebruikers een nieuwe begroeting en loginpagina aantreffen. De nieuwe pagina is opgebouwd rond het loginvenster en is ongeacht de loginmethode hetzelfde. De nieuwe login- en de begroetingspagina (de pagina waarop u terechtkomt als u geen website hebt gekozen) zijn overzichtelijker. Ze bevatten minder inhoud. Alleen het loginvenster, nieuws en links naar belangrijke itslearning bronnen zijn overgebleven. Bovendien kunnen beheerders het itslearning logo vervangen door hun eigen logo.

Lees meer over het inloggen.


De vernieuwde bibliotheek

Het delen en hergebruiken van lesmaterialen bespaart tijd. Daarom hebben we de bibliotheek een opknapbeurt gegeven en een paar nieuwe functies toegevoegd. Ten eerste hebben we de naam van Mijn Bibliotheek in Bibliotheek veranderd. Het is nu mogelijk om bestanden, links, pagina's en kruiswoordpuzzels van andere gebruikers te zoeken en te gebruiken. Ook externe tools (indien beschikbaar) kunnen gebruikt worden. Ten tweede is het nu mogelijk om samen met andere docenten uit uw organisatie te werken aan content door hen als co-auteur toe te voegen. U kunt ook een nieuwe versie van bijdrages maken, als de eigenlijke auteur daarmee instemt.

Lees meer over het gebruik van de Bibliotheek.

Wat gebeurt er met de oude Bibliotheek?
Als uw organisatie nog steeds toegang heeft tot de oude bibliotheek maar hem niet meer gebruikt, kan de (systeem-)beheerder de gebruikers autoriseren om de 'Lesson library' voor bepaalde profielen te benutten. In dat geval verdwijnt de mededeling 'Zoeken naar de lesson library' in de nieuwe Bibliotheek.


Meer agendafuncties

Al bij de vorige release werd de Agenda flink aangepast. We hebben nog meer functies  toegevoegd.Naast de weergave per dag, week of maand hebben we nu ook een lijstweergave toegevoegd. Zo kunt u snel zien welke gebeurtenissen tot de volgende week gepland zijn, met inbegrip van de leerplannen die aan het onderwijs zijn gebonden.

Het is ook mogelijk om tijdens het reserveren van bronnen te controleren of bepaalde hulpmiddelen beschikbaar zijn. Bij het zoeken naar een bepaald hulpmiddel kunt u zien door wie dit op een bepaald tijdstip is geboekt.

Tenslotte hebben ouders nu ook inzage in de agenda van hun kinderen. Ze hoeven alleen maar te klikken op Agenda bekijken op het dashboard van hun kind of Uw kinderen te kiezen in de Agenda. Ouders kunnen gebeurtenissen zien die met het onderwijs te maken hebben, maar geen gebeurtenissen die gekoppeld zijn aan personeel of een project.

Lees meer over de Agenda.


Overige veranderingen

Taak: gewiste uitwerkingen bekijken en ontvangstbevestigingen

Hebt u per ongeluk de uitwerking van een taak gewist, of hebt u de behoefte om een eerdere versie van de uitwerking te bekijken? We weten dat dit soms het geval is. Daarom is het voortaan mogelijk om gewiste uitwerkingen te bekijken met een speciaal uitklapbaar menu in het taakoverzicht. (Uitwerkingen die voor deze update zijn gewist, zijn niet meer in te zien). Ook de leerlingen kunnen hun gewiste uitwerkingen bekijken.

Soms kan het voor een leerling handig zijn om bij het inzenden van bepaalde taken een ontvangstbevestiging te krijgen. Dat is vanaf nu mogelijk, maar de functie is standaard niet ingeschakeld. De systeembeheerder van de itslearning-omgeving kan de instelling aanpassen via Admin >> Algemene instellingen bewerken >> Functies en beveiliging >> Een ontvangstbevestiging versturen als leerlingen een verplichte taak inleveren.

Wijzigingen in de gebruikersinterface

Om de navigatie en de structuur te verbeteren, hebben we verschillende concepten en uitbreidingen aangebracht om nog efficiënter met itslearning te kunnen werken. Tot de belangrijkste aanpassingen horen:

Gecombineerd hoofdmenu
Het persoonlijke menu en de links zijn nu opgenomen in het hoofdmenu en 'Wie is online?' is verhuisd naar het persoonlijke dropdownmenu.

Persoonlijke meldingen en waarschuwingen
In de bovenste menubalk is een bel afgebeeld. Dit is een notificatie om leerlingen te informeren over nieuwe taken, feedback op taken, speciale activiteiten of opmerkingen over hun gedrag zijn toegevoegd of bewerkt. In toekomstige versies zal het aantal soorten meldingen nog worden uitgebreid.

Berichten versturen
Voortaan is het mogelijk om berichten overal binnen itslearning te bekijken, beantwoorden en versturen met behulp van het nieuwe dropdownmenu voor berichten. Deze nieuwe functie is oproepbaar met het symbool op de bovenste menubalk. Hiermee hebt u direct toegang tot uw berichten en kunt u snel een nieuw bericht opstellen. De ontvanger, het onderwerp en de boodschap zijn snel toe te voegen binnen het betreffende dropdownmenu.

Nieuw Ga-naar-menu
Het Ga-naar-menu (bookmarks) bevat de favoriete lessen en projecten van de gebruiker, net als informatie over wijzigingen sinds het laatste bezoek. We hebben het in een nieuw jasje gestoken, waarbij nu te zien is wanneer de les of het project voor het laatst is bijgewerkt.

Beperkte versie: een compactere header
We hebben de mogelijkheid ingebouwd om de oude header te vervangen door een veel modernere menubalk. Deze mogelijkheid bestaat als pilot  voor een select aantal gebruikers. Geïnteresseerd? De itslearning-beheerder van de school kan hiervoor contact met ons opnemen!

 

Vaarwel procesgeoriënteerde documenten, test 1.0 en itslearning.mobi

Verschillende functionaliteiten worden minder vaak gebruikt dan andere. Om tijd en energie te besparen bij het onderhouden van de functionaliteiten die bijna niemand gebruikt, hebben we er voor gekozen om sommige onderdelen te discontinueren. De volgende onderdelen worden in de aanstaande release gediscontinueerd:

  • Proces georiënteerde documenten: deze functie is niet meer te vinden in het overzicht bij lessen en de bestaande uitleg is gewijzigd in de optie om elementen op te slaan.
  • Test 1.0: zes jaar geleden hebben we een nieuwe tool voor toetsen ingevoerd. In 2010 hebben we de optie verwijderd om nieuwe elementen met deze oude tool te maken en in 2013 hebben we de optie verwijderd om kopieën van bestaande toetselementen te maken. In deze update is de oude tool nu compleet verdwenen, met inbegrip van alle bestaande elementen van de tool in bestaande lessen.
  • itslearning.mobi: onze vorige mobiele versie dateert van vóór de smartphone en was gericht op het intussen achterhaalde WAP. Daarom hebben we besloten deze functie te laten wegvallen.

Leerdoelen

Op basis van feedback hebben we een paar wijzigingen aangebracht in de manier waarop leerdoelen met de inhoud worden verbonden. Voortaan is ook de omschrijving te zien, zodat het gemakkelijker wordt om leerdoelen te onderscheiden. De paginering is verdwenen, tenzij een pagina meer dan 25 artikelen bevat en een paar overbodige extra's zijn verwijderd.

Aangepaste activiteiten: beoordeel de werkdruk

Voortaan is het ook mogelijk om de werkdruk in verbinding met een activiteit te beoordelen met behulp van Aangepaste activiteiten. De beoordeling wordt gebruikt om te verhinderen dat docenten hun leerlingen in een bepaalde periode teveel taken geven. Wanneer een docent een nieuwe activiteit wil toevoegen, verschijnt de beoordeling van de werkdruk bij eerdere taken in de agenda van de leerling. Dit gebeurt als de datumselectie wordt geopend. De beoordeling van de werkdruk wordt aangegeven in het geel (laag), oranje (gemiddeld) of rood (hoog).

Let op: wie gebruik wil maken van de functie Werkdruk, moet deze door de systeembeheerder laten activeren onder Algemene instellingen bewerken >> Functies en beveiliging.

Rich-text editor: voorvertonen van video's en afspelen van audiobestanden

Het is nu ook mogelijk om video's voor te vertonen en audiobestanden af te spelen in de editor. U klikt gewoon met de rechter muistoets op de opname en klikt op Voorvertonen in het contextmenu. Het contextmenu is ook geschikt voor touch-displays: gewoon aanklikken en een seconde ingedrukt houden.

Opnemen van media: laden van bestaande opnames

De interface om een nieuwe opname toe te voegen is uitgebreid met de mogelijkheid om een bestaande opname te laden.

Berichten: doorsturen als e-mail

Systeembeheerders kunnen er nu voor zorgen dat ontvangen berichten in itslearning automatisch naar een bepaald e-mailaccount worden doorgestuurd. Dit is te regelen via de instellingen van het profiel. Er is gekozen voor een flexibele oplossing die is toe te voegen aan de profielen (en het beleid), zodat dit ook alleen voor bepaalde gebruikers ingesteld kan worden (bijv. leerlingen en ouders, maar geen personeel).


Kleine aanpassingen en correcties

Naast een paar kleine aanpassingen hebben we ook een aantal punten gecorrigeerd. Lees meer over de belangrijkste aanpassingen en correcties (pdf, alleen in het Engels).

Whitepapers Brochure Contact