Wij gebruiken cookies om de ervaring bij itslearning.nl persoonlijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies

itslearning productupdate december 2014

De laatste update van dit jaar is gericht op tijdbesparende verbeteringen, waaronder verbeterde ondersteuning voor sjablonen in vakken, individuele leerplannen, notificaties, en de automatische activering van studiewijzers. Bovendien hebben we meer Dropbox- en Google Drive-integraties geïntroduceerd, kunnen ouders de inhoud van vakken bekijken, en nog veel meer.

Stop de tijdrovers!

De functie vaksjabloon is bijgewerkt met nog meer functionaliteit. Met een vaksjabloon kunt u instellingen en inhoud van een vak kopiëren en hergebruiken. Vanaf nu is het mogelijk om wijzigingen in een vaksjabloon direct door te voeren over meerdere vakken.

Om tijd te besparen en het gebruik van sjablonen makkelijker te maken, hebben we een soortgelijke workflow toegevoegd voor individuele leerplannen (ILP). Bij het maken of bewerken van een ILP kunt u nu kiezen om te beginnen met een gedeeld sjabloonplan. U kunt er ook voor kiezen om uw plannen als sjablonen te delen met andere mentoren op uw school.

Om het eenvoudiger te maken om studiewijzers te plannen, kunt u nu studiewijzers activeren op basis van hun begindatum, twee dagen van tevoren, een week van tevoren of twee weken van tevoren. Met één simpele klik kunt u ook verbonden elementen activeren zodra de studiewijzer is geactiveerd.

Bekijk video's over de updates van het vaksjabloon, het ILP-sjabloon en de studiewijzer.

▲ Naar boven


Meer Dropbox- en nieuwe Google Drive-integraties

Docenten en leerlingen kunnen nu bestanden van Dropbox uploaden naar opdrachten of antwoorden bij opdrachten. Verder kondigen we met trots aan dat docenten bestanden nu rechtstreeks vanaf Google Drive kunnen uploaden als ze een bestand of link toevoegen in een vak of in de bibliotheek.

▲ Naar boven


Verbeteringen in de profielfoto's

Een profielfoto maakt de itslearning-ervaring persoonlijker. Het is nu makkelijker om profielfoto's te uploaden, bij te snijden en te schalen. Alle bestaande profielfoto's hebben we reeds aangepast naar het nieuwe formaat.

▲ Naar boven


Nieuw rapport over vakoverstijgende leerdoelen

Er is een nieuw rapport beschikbaar in het persoonlijke profiel van de leerling en op het dashboard. In dit rapport worden alle beoordeelde leerdoelen van alle vakken weergegeven. Dit overzicht, dat ook door mentoren en ouders kan worden bekeken, maakt het makkelijk om de voortgang van leerdoelen te volgen, die in de verschillende vakken worden gebruikt. U kunt dit rapport op onderwerp en status filteren, zodat u kunt zien met welke doelen een leerling moeite heeft, of hoe een leerling presteert bij één of meerdere onderwerpen.

Bekijk het geaggregeerde leerdoelenrapport in een video.

▲ Naar boven


Inhoud van vakken nu zichtbaar voor ouders

Ouders kunnen nu de meeste inhoud van vakken – zoals opdrachten, toetsen en bestanden – bekijken vanuit de inhoudsblokken Taken en Studiewijzer. Tot de uitzonderingen behoren discussies en bepaalde inhoudsblokken van uitgevers, die op dit moment niet beschikbaar zijn om privacy- en toestemmingsredenen.

Beheerders mogen op organisatieniveau kiezen of ze ouders toestaan om opdrachten, documenten en andere activiteiten en bronnen in de vakken van hun kinderen te bekijken.

Bekijk een video om de veranderingen te zien.

▲ Naar boven


Inhoud van de bibliotheek beoordelen

Het is nu mogelijk om inhoud (lesmateriaal) in de bibliotheek te beoordelen. De beoordelingen en recensies verschijnen in de zoekresultaten.

We hebben het ook makkelijker gemaakt om inhoud direct vanuit een vak te delen via het tandwielpictogram. De inhoud is standaard alleen zichtbaar voor uzelf, maar u kunt eenvoudig kiezen om deze zichtbaar te maken voor uw school, uw locatie of de hele itslearning-gemeenschap.

Bekijk een video over de veranderingen in de bibliotheek.

▲ Naar boven


Berichten

De volgorde voor berichten in het bovenste menu is nu bijgewerkt met verschillende verbeteringen:

  • De lijst toont nu recente berichten, niet alleen de ongelezen berichten.
  • Het onderwerp van het bericht wordt nu weergeven in de lijst.
  • Profielfoto's worden weergegeven in de berichtenlijst.
  • De teller wordt bijgewerkt en de status wordt onmiddellijk op lezen gezet als berichten worden geopend.
  • Als u in de berichtenlijst op een bericht klikt, wordt het hele bericht weergegeven.

▲ Naar boven


Notificaties opstellen en bewerken

We introduceren nu een optie voor beheerders om de berichtsjablonen aan te passen die worden gebruikt om waarschuwingsberichten te genereren vanuit de modules voor presentie en gedrag. U kunt ook uw eigen berichten opstellen.

▲ Naar boven


Reeks met uitleg behoort tot het verleden

De functie reeks met uitleg is verwijderd uit itslearning. Bestaande leselementen zijn vervangen door een bestandselement met dezelfde naam.

▲ Naar boven


Overige veranderingen

Nieuw lettertype

Om de leesbaarheid te verhogen, wordt de gebruikersinterface nu weergegeven met het lettertype Open Sans, dat is ontworpen en geoptimaliseerd voor beeldschermen.

Activeringswisselknop in vakken

Dankzij een nieuwe Ja/Nee-wisselknop is het nu eenvoudiger om elementen te activeren in de mapweergave in vakken.

Links en insluiten

Omdat itslearning in een veilige omgeving (HTTPS) draait, werden onveilige links (HTTP) niet altijd goed weergegeven in itslearning. Om dit op te lossen, behandelen we HTTP- en HTTPS-links nu op een andere manier. HTTPS-links kunnen nog steeds worden ingesloten (dit houdt in dat de link binnen itslearning wordt geopend), maar HTTP-links kunnen niet langer worden ingesloten en worden in plaats daarvan als link weergegeven.

Bronnenreservering

Het is nu makkelijker om bronnen te reserveren. Bekijk in deze video hoe u op uw locatie gebruik kunt maken van bronnenreservering.

Beheerders met veel vakken

Sommige beheerders zijn lid van veel vakken en dit heeft prestatieproblemen opgeleverd voor een aantal van deze beheerders. Daarom hebben we vakken, die twee maanden niet zijn bezocht, uit de favorietenlijst verwijderd. Dit geldt alleen voor gebruikers die lid zijn van veel vakken.

Terugkerende agendagebeurtenissen

We hebben een einddatum toegevoegd voor terugkerende agendagebeurtenissen. Verder hebben we terugkerende meerdaagse gebeurtenissen, automatische selectie van de begindag en een aantal verbeteringen met het oog op de gebruikerservaring toegevoegd in de sectie Terugkerend.

Persoonlijke notificaties

Leerlingen ontvangen nu een persoonlijke notificatie als een docent een voltooide toets heeft beoordeeld.

Bekijk een video over alle kleine veranderingen.

Correcties

48 fouten zijn gecorrigeerd, waarvan dit de belangrijkste zijn (pdf-bestand, Engelstalig).

▲ Naar boven


Whitepapers Brochure Contact