Wij gebruiken cookies om de ervaring bij itslearning.nl persoonlijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies

itslearning productupdate februari 2013

In de eerste release van dit jaar worden meer mogelijkheden aangeboden om software van derden in itslearning te integreren. Daarnaast is er een nieuw hulpmiddel voor gegevensanalyse toegevoegd waarmee rapporten van data naar een hoger niveau getild worden. Verder bevat deze release twee nieuwe gratis spelletjes die zijn toegevoegd aan de App Library, namelijk galgje en kruiswoordpuzzels.

Daarnaast hebben we enkele van onze populairste functies verbeterd en uitgebreid. Er zijn onder andere updates gedaan aan de beoordelingenregistratie, het ouderdashboard, de voorzieningenreservering, individuele leerplannen, de studiewijzer en nog veel meer. Lees hieronder alles over de updates.


Nieuwe gratis leerzame spelletjes met woordvragen

In september 2012 hebben we onze ontwikkelaars een paar dagen helemaal vrij gelaten om te maken wat ze maar wilden. De beste bijdragen, twee gratis en leerzame spelletjes met woordvragen, zijn nu beschikbaar in onze App Library:

Bekijk een instructievideo voor Galgje en Kruiswoordpuzzel:


▲ Naar boven


Meer inzicht in gegevens met de nieuwe QlikView-rapporten

Met de kracht van QlikView kunt nog meer halen uit de analysetool die al in itslearning zit en krijgt u een beter inzicht in wat er online gebeurt in uw organisatie. De gegevensanalyse helpt beheerders en schoolleiders  om met behulp van feitelijke data trends te ontdekken, beslissingen te nemen en problemen aan te pakken. Met de gegevens kunnen scholen nieuwe inzichten verkrijgen, overeenkomsten en verschillen in groepen opsporen en geïsoleerde gevallen opmerken. Wij verzamelen alle informatie over vakken, bestanden, activiteiten en meer en presenteren deze op een heldere manier in itslearning, zodat u tijd kunt besteden aan het analyseren, begrijpen en verbeteren van de (leer)processen op school.

Er zullen twee standaardrapporten beschikbaar worden gemaakt voor alle itslearning-sites, en een aanvullend rapport waarvoor een licentie vereist is. Daarnaast kan iedere school tegen een kleine meerprijs rapporten op maat bestellen met precies die gegevens die u nodig hebt.


▲ Naar boven


Meer mogelijkheden voor apps in itslearning

Eerder hadden we al apps gelanceerd die toegevoegd kunnen worden aan Vakken en plug-ins voor Dashboards en Pagina's (Pages). Dankzij onze nieuwe module-uitbreiding kunnen derden hun webtoepassing of website insluiten in itslearning. Wanneer een module toegevoegd wordt aan itslearning, roept de gebruiker de koppeling naar de externe website op via een navigatie- of menuknop in de gebruikersinterface van itslearning. De externe website neemt dan het contentframe van itslearning over en de gebruiker kan werken met de externe inhoud. Lees meer over modules in de Online Help.


▲ Naar boven


Facelift voor beoordelingenregistratie

De beoordelingenregistratie heeft een facelift ondergaan met een volledig nieuwe en gemakkelijk te gebruiken interface, maar ook met verbeteringen in prestaties en gebruikerservaring. Dit zijn enkele nieuwe functies:

 • Cijfers op basis van scores
 • De lijst met deelnemers beschikt nu over een betere opmaak en zoekfunctie voor deelnemers.
 • De instellingen zijn nu verplaatst naar de pagina met vakinstellingen, maar zijn beschikbaar vanaf een tabblad binnen de beoordelingenregistratie.
 • Een nieuw tabblad met gemiddelden en aantallen (als gemiddelde is ingeschakeld).
 • Uitgebreide leerlingweergave.
 • Verbeterde aangepaste beoordelingen (voorheen 'handmatige beoordelingen').
 • Verbeterde functie voor exporteren naar Excel.

Lees meer over de nieuwe beoordelingenregistratie in de Online Help, of bekijk de video om te zien hoe het werkt:


▲ Naar boven


Reserveer voorzieningen vanuit de Agenda

Met de voorzieningenreservering van itslearning kunt u voorzieningen maken zoals vergaderruimtes, camera's, computers, smartboards en beamers. Deze kunnen vervolgens door andere gebruikers gereserveerd worden vanuit de Agenda. Sinds de introductie van de functie voor voorzieningenreservering als open bèta in 2012, hebben we feedback verzameld van gebruikers en hebben we enkele verbeteringen doorgevoerd. Nu wordt de functie officieel geïntroduceerd.

In deze update hebben we:
 • Een beter overzicht gemaakt van beschikbare voorzieningen bij het reserveren.
 • Het mogelijk gemaakt om de status van reserveringen te bekijken onder Toevoegen/bewerken.
 • Lees meer over het reserveren van voorzieningen.

▲ Naar boven


Meer informatie op het Ouderdashboard

Om ouders snel toegang te bieden tot informatie over hun kinderen, hebben we het Ouderdashboard uitgebreid met het nieuwe blok 'Over mijn kind'. Hier wordt een foto van het kind weergegeven met een selectie uit de persoonlijke gegevens van het kind.

Scholen krijgen tevens de mogelijkheid om ouders gedetailleerde informatie te geven over de beoordelingen, de presentie en het gedrag van hun kinderen. Daarnaast kunnen sitebeheerders nu gedetailleerde rapporten over deze gegevens inschakelen.

Lees meer over het Ouderdashboard.


▲ Naar boven


Docenten kunnen nu individuele leerplannen inzien

Eerder waren ze alleen beschikbaar voor mentoren, maar nu kunnen docenten ook toegang krijgen tot individuele leerplannen (ILP's). Docenten hebben echter alleen toegang tot de ILP-kolommen die voor hen zichtbaar gemaakt zijn in de instellingen van het ILP, en ze kunnen de informatie niet bewerken. Hetzelfde geldt voor ouders, die toegang krijgen tot de ILP-kolommen die voor hen beschikbaar gemaakt zijn op het Ouderdashboard.

Daarnaast wordt de ILP-tabel niet meer opnieuw geladen en terug naar boven gezet wanneer de gebruiker de inhoud van de tabel wijzigt. En de koppelingen Toevoegen zijn vervangen door knoppen.

Lees meer over individuele leerplannen.


▲ Naar boven


Verbeteringen aan de toetstool

De toetstool is verbeterd met de volgende wijzigingen:

Verbeterde 'volgordevragen'

Het is nu gemakkelijker om elementen in volgordevragen te verslepen zonder te hoeven scrollen.

Wanneer de muisaanwijzer op een element gehouden wordt, is het nu gemakkelijker om elementen te verslepen, vooral als de inhoud een video of een ander interactief element is.

Verbeterde pagina met categorieën

De indeling van de pagina met toetscategorieën is veranderd om beter aan te sluiten bij de algehele gebruikerservaring van itslearning.

Nieuwe pagina met toetsresultaten

Om u een beter overzicht te geven van het resultaat, hebben we een overzichtstabblad geïntroduceerd met een overzicht van alle vragen met een score en een rode, groene of gele kleur om de status van het antwoord weer te geven.

Lees meer over Toetsen.


▲ Naar boven


Toetsen voor jonge leerlingen meer op oefening gericht

Om van de toetstool voor jonge leerlingen meer een oefening dan een toets te maken, zijn de standaardinstellingen voor toetsen voor jonge leerlingen nu:

 • Zonder aftrek
 • Alleen voorwaartse navigatie
 • Onbeperkt aantal pogingen
 • Feedback weergeven bij alternatieven

Daarnaast hebben leerlingen nu toegang tot resultaten van eerdere pogingen op de startpagina voor toetsen.

▲ Naar boven


Lessen uit de Studiewijzer kopiëren naar andere Vakken

In de vorige update hebben we het mogelijk gemaakt om lessen te activeren en te deactiveren. Om het gemakkelijker te maken om lessen uit de Studiewijzer te hergebruiken, is het nu mogelijk om alle of enkele lessen te kopiëren naar een ander Vak. Sommigen van u willen een bestaand plan waarschijnlijk opnieuw gebruiken in een nieuw schooljaar, daarom hebben we het mogelijk gemaakt om de datums van de lessen te wissen.

Gekoppelde leerdoelen worden meegenomen bij het kopiëren van lessen uit de Studiewijzer, maar houd er rekening mee dat lesmateriaal en activiteiten die aan de elementen verbonden zijn niet worden gekopieerd.

Ten slotte is het nu mogelijk om standaardkolommen zoals datum, lesuren of leerdoelen uit te schakelen vanuit de instellingen.


▲ Naar boven


Nieuwe versie van de Test-Mode Browser

De Test-Mode Browser is bijgewerkt en alle gebruikers dienen de nieuwe versie te installeren. Het is helaas niet mogelijk om de browsers automatisch bij te werken, gebruikers moeten dit daarom handmatig doen. Na de update wordt een nieuwe versie van het MSI-pakket beschikbaar gesteld.

Momenteel controleert itslearning niet welke versie van de Test-Mode Browser gebruikt wordt bij het maken van de toets, gebruikers kunnen toetsen dus maken met een oude versie van de Test-Mode Browser.

Lees meer over de Test-Mode Browser.


▲ Naar boven


Overige veranderingen

 • Het presentiesysteem is bijgewerkt met tal van verbeteringen inzake de bruikbaarheid.
 • De inhoudsblokken voor Vakken en Projecten zijn nu beperkt tot de 25 eerste (favoriete) Projecten en Vakken, zodat het dashboard sneller geladen wordt bij gebruikers met een groot aantal favorieten.
 • In mededelingen en inhoudsblokken met rich-text worden afbeeldingen die groter zijn dan de inhoud nu automatisch aangepast.
 • Begeleiders (mentoren en hoofddocenten) van een leerling en beheerders kunnen nu zien welke personen de leerling verder begeleiden. Deze informatie wordt weergegeven onder in het pop-upvenster met het persoonlijke profiel van de leerling.

▲ Naar boven


Correcties

Een aantal problemen is opgelost. Lees meer over de belangrijkste correcties (pdf, Engelstalig).

▲ Naar boven

Whitepapers Brochure Contact