Wij gebruiken cookies om de ervaring bij itslearning.nl persoonlijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies

Software-update juli 2015

Vanaf vrijdag 3 juli wordt een nieuwe update van het itslearning leerplatform uitgerold. In deze update ligt de focus op verbeteringen aan de Studiewijzer en de workflow van beoordelingen, alsook op een aantal uitbreidingen van bestaande functies. U hoeft hiervoor zelf niets te doen, en itslearning blijft gewoon beschikbaar tijdens de update. Hieronder lees u meer over de vernieuwingen en verbeteringen.

Verbeteringen aan de Studiewijzer

Na deze update zult u merken dat datums in de Studiewijzer met minder muisklikken te bewerken zijn. U kunt ook tijd besparen door onderwerpen direct van de ene naar de andere les te kopiëren, zelfs als het onderwerp nog niet is ingepland. Bekijk alle verbeteringen van de Studiewijzer in deze video.

In bulk datums aan studiewijzerplannen toekennen
Wanneer u studiewijzerplannen uit een ander vak kopieert, dan moeten de datums passend aan het vak ingesteld worden. Vanaf nu is dit in bulk te doen. De handeling voert u uit door de studiewijzerplannen te selecteren via de knop Selecteren >> Alle. Klik vervolgens via Actie op Datum instellen en selecteer de datum van het eerste plan.

2015-06-23_1555 

Hierna kunt u instellen voor welke dag de datums gelden en om de hoeveel tijd ze herhaald moeten worden (wekelijks of om meerdere weken). Nadat u heeft opgeslagen zult u zien dat de datums overal zijn ingevuld. In het voorbeeld van de afbeelding hierboven staat de eerste datum op 9-7-2015. Het volgende plan krijgt dan de datum van de week daarop 16-7-2015 en de daarop volgende 23-7-2015 totdat alle geselecteerde plannen zijn geweest.

Kopiëren van onderwerpen (Studiewijzer)
Het was al mogelijk om studiewijzerplannen te kopiëren. Met de nieuwe update is het ook mogelijk om direct meerdere onderwerpen inclusief de plannen naar een ander vak te kopiëren. Selecteer hiervoor het onderwerp en klik via de Onderwerp Acties op kopiëren. Naast het kopiëren zou u ook een onderwerp met plannen in één keer kunnen verwijderen of printen.

Periode aan onderwerp koppelen (Studiewijzer)
Het is vanaf nu mogelijk om periodes op te nemen in de studiewijzer, zodat hier ook op gefilterd kan worden. Hiermee is snel te zien welke studiewijzerplannen er voor een bepaalde periode staan ingesteld.

Overige verbeteringen

Niet beoordeelde leerdoelen en archief
De manier van werken met niet beoordeelde leerdoelen is verbeterd. Daarnaast zijn een paar wijzigingen aangebracht in het archief voor de leerdoelen. In deze video kunt u zien wat er is veranderd.

Commentaren en leerdoelen in de eindbeoordelingen
Beheerders kunnen voortaan meer ruimte voor opmerkingen creëren in de beoordelingen van bepaalde vakken. Ook nieuw is een optie om een overzicht van leerdoelen op te nemen in de eindbeoordeling. Bekijk de veranderingen in de eindbeoordelingen.

Meer opties voorbeeldbrieven
Als een verdere verbetering van de brieven hebben we presentie, gedrag en beoordelingscategorieën aan de voorbeeldbrieven toegevoegd. Daarnaast kunnen mentoren nu beoordelingsbrieven aanmaken en deze als overzicht aan leerlingen en ouders sturen aan het eind van een semester. Leerlingen en hun ouders of verzorgen ontvangen nu persoonlijk bericht over nieuwe brieven. Zo werkt het.

Nieuw rapport opslagdistributie
We presenteren een nieuwe versie van het rapport opslagdistributie. Het nieuwe rapport beschikt over een aantal overzichten om opslagbeheer eenvoudiger te maken en beter af te stemmen op de facturering. Deze nieuwe rapportagefunctie zal kort na deze algemene update beschikbaar zijn.

Volwassen leerlingen en hun ouders
In de meeste land geldt een wettelijke beperking tot welke leeftijd ouders nog recht hebben op onderwijsgerelateerde informatie over hun kind. Op basis van de geboortedatum van de gebruiker is het nu mogelijk dat leerlingen boven deze leeftijdsgrens dit zelfstandig kunnen regelen. Zo werkt het.

Beperkte toegang tot de App Library
We hebben een nieuwe instelling ingevoerd onder Beheer >> Globale instellingen bewerken >> Functies en beveiliging, voor beheerders die de toegang van docenten tot de App Library willen beperken. Als deze instelling geactiveerd is, kunnen gebruikers de App Library niet meer oproepen.

Beperkte toegang tot vakken uit de vakkencatalogus
In sommige gevallen is het gewenst dat docenten alleen vakken kunnen oproepen die behoren tot hun eigen organisatiestructuur en niet van alle andere organisaties op de betreffende website. We hebben deze optie toegevoegd aan de instellingen van de itslearning-site van de school. De ICT-beheerder kan ze desgewenst wijzigen. Deze optie is te vinden in de sectie Privacy, onder Beheer >> Globale instellingen >> Functies en beveiliging.

Correcties

We hebben ook een paar correcties en verbeteringen uitgevoerd (PDF, Engelstalig).

Whitepapers Brochure Contact