Wij gebruiken cookies om de ervaring bij itslearning.nl persoonlijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies

itslearning productupdate juni 2013

Sinds de update van de afgelopen maand hebben we verder gewerkt aan de verbetering van de beoordeling van leerdoelen, de Beoordelingsrecords en het kopiëren van Vakken. Verder hebben we meerdere kleine aanpassingen aangebracht, zoals de mogelijkheid om audio-inhoud te embedden vanuit Mijn Bestanden en verbeteringen van Mijn Bibliotheek. Ook hebben we de frames verwijderd uit itslearning.

De update met alle nieuwe en interessante functies gaat op 27 juni van start, en alle sites zijn binnen 24 uur bijgewerkt. Dit zijn de veranderingen:


Bekijk hieronder de release webinar


Weg met frames!

Voor de technisch geïnteresseerden kunnen wij meedelen dat frames niet langer gebruikt worden in itslearning. Hoewel de gebruikersinterface grotendeels ongewijzigd blijft, maakt het nieuwe frameloze design het mogelijk om meerdere vakken gelijktijdig geopend te hebben via dezelfde browser. De nieuwe oplossing is gebaseerd op iframe en maakt het eenvoudiger om de gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid te verbeteren. Het is een stap op weg naar een responsive design dat even goed fungeert op alle apparaten, van vaste beeldschermen tot mobiele telefoons.

▲ Naar boven

Eenvoudiger geluid embedden

Om het afspelen van audiobestanden te vereenvoudigen, kunt u met behulp van de nieuwe audiospeler geluidsbestanden embedden in itslearning. Door gebruik te maken van Toevoegen >> Bestand toevoegen in de rich-text editor, kunt u op het groene embed-icoon klikken om het bestand in te sluiten in uw inhoud. U kunt ook op het voorbeeldicoon klikken om het bestand te beluisteren.

Lees meer over het gebruik van beeld en geluid in de Online Help.

▲ Naar boven

Kopiëren van vaksjablonen en vakken

Bij de vorige update introduceerden we de mogelijkheid om vakken te kopiëren en vaksjablonen aan te maken. Deze functies zijn nu verder verbeterd door toevoeging van de mogelijkheid om Studiewijzers en Leerdoelen te kopiëren.

Lees meer over Vakken kopiëren in de Online Help.

▲ Naar boven


Studiewijzer zichtbaar voor andere mentoren en docenten

Docenten en mentoren kunnen nu de volledige (week)planning van een leerling bekijken. Een docent kan nu zien wat andere vakdocenten hebben gepland. Door docenten overzicht te geven van wat wordt onderwezen, kan ook de werkdruk van individuele leerlingen worden beoordeeld.

Lees meer over de Studiewijzer in de Online Help.

▲ Naar boven


Verbeteringen aan het Beoordelingsrecord

Decimale score en percentage voor alle beoordelingstypes
Vanaf nu kunt u een score met twee decimalen gebruiken voor beoordelingen en opdrachten, en ook in het Beoordelingsrecord. De decimalen zijn zichtbaar in opdrachten, toetsen, handmatige kolommen in beoordelingsrecords, eigen activiteiten en overal waar de score zichtbaar is (bijvoorbeeld in de Beoordelingsrecords, rapporten, lijsten etc.)

De score wordt weergegeven in het inhoudsblok Voltooide activiteiten
Het inhoudsblok 'Voltooide activiteiten' toont nu de score.

Toegang beperken
Dankzij een nieuwe profielinstelling genaamd Beoordelingsrecord beheren kunt u de toegang tot het Beoordelingsrecord van verschillende gebruikers van het vak configureren. Er zijn drie instellingen:

  • Geen toegang: de leerling heeft geen toegang tot het beheerniveau van het Beoordelingsrecord, maar kan zijn of haar eigen beoordelingen wel zien.
  • Beoordelingen beheren: de gebruiker kan kolommen toevoegen, eigen beoordelingen en het gewicht van beoordelingen wijzigen en beoordelingen exporteren.
  • Beoordelingen en instellingen beheren: de gebruiker heeft volledige rechten voor het Beoordelingsrecord in het betreffende Vak.

Lees meer over het Beoordelingsrecord in de Online Help.

▲ Naar boven


Beoordeling van leerdoelen

In de vorige updates hebben we het gebruik van leerdoelen verbeterd en een beoordeling op basis van criteria (rubrics) geïntroduceerd. We gaan door met het verbeteren van Leerdoelen met de introductie van een systeem voor voortgangsrapportage op basis van leerdoelen.

Een voortgangsrapport toont de huidige status voor ieder leerdoel voor een klas of een individuele leerling. Daarnaast kan het rapport weergeven in hoeverre een leerdoel wordt beheerst. Iedere organisatie binnen de site kan eigen statussen definiëren en beheersing op hun eigen manier weergeven in de rapportinstellingen.

Een nieuwe instelling, Beheren van instellingen voor leerdoelrapportage is beschikbaar vanaf de Beheer-pagina. Een systeembeheerder heeft de mogelijkheid om de rapportage-instellingen in te stellen of te wijzigen voor alle organisaties binnen de hiërarchie.

Standaard prestatieniveaus
In de vorige versie introduceerden we vier standaard prestatieniveaus. Nu is het mogelijk om standaard prestatieniveaus per organisatie in te stellen als onderdeel van de instellingen voor de Leerdoelenrapportage.

Alle nieuwe vakken (van dezelfde organisatie) krijgen de standaardniveaus vanuit de rapportage-instellingen, maar de docent kan wijzigingen aanbrengen binnen het eigen vak. Wijzigingen in de standaard prestatieniveaus zijn niet van invloed op bestaande vakken.

Voortgangsrapport leerdoelen
Als u Leerdoelen hebt ingeschakeld voor uw vak, kunt u nu het rapport Voortgangsrapport leerdoelen bekijken in Status en follow-up. Dit rapport toont de voortgang van ieder leerdoel voor alle leerlingen.

Kopiëren beoordelingscriteria
Als u een element waaraan een leerdoel is gekoppeld kopieert, zoals een opdracht, worden deze doelen ook gekopieerd naar het gekozen vak, samen met eventuele beoordelingscriteria. Hiermee kunt u de beoordelingstabel opnieuw gebruiken in het nieuwe vak.

Lees meer over Leerdoelen in de Online Help.

▲ Naar boven


Verbeteringen Mijn bibliotheek

Deelbare leerbronnen, zoals pagina's, bestanden en links kunnen nu worden toegevoegd aan een vak en rechtstreeks worden gedeeld met de bibliotheek.

Om de gebruiksvriendelijkheid en het toevoegen van metadata aan extensies te verbeteren, hebben we eveneens de pagina voor bewerking van metadata gebruiksvriendelijker gemaakt.

Lees meer over Mijn bibliotheek in de Online Help.

▲ Naar boven


Gebruikersadministratie en hiërarchie-tabblad

Het hiërarchie-tabblad voor het bewerken van personen (gebruikersbeheer) is verbeterd en de layout is enigszins aangepast zodat deze meer overeenkomt met de pagina 'Hiërarchie vinden'.

De pagina voor gebruikersbeheer is verbeterd en toont nu alleen de gebruikers die u mag beheren.

▲ Naar boven


Kleinere veranderingen

  • Bestands- en linkelementen maken nu deel uit van de opslagrapportage
  • De rapportages voor sitestatistiek en beoordelingstrend zijn nu sneller.
  • De Conferentie- en Pagina-tools zijn nu niet langer in beta en de beta-labels zijn verwijderd.

▲ Naar boven


Correcties

Een aantal problemen is opgelost. Lees meer over de belangrijkste correcties (PDF, Engelstalig).

▲ Naar boven

Whitepapers Brochure Contact