Wij gebruiken cookies om de ervaring bij itslearning.nl persoonlijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies

Software-update mei 2015

De update van begin mei bevat een nieuwe takenlijst voor docenten, een commentaarfunctie bij mededelingen op het vakdashboard, en enkele andere vernieuwingen en verbeteringen. Aangezien dit een wat kleinere update is, zal er geen release webinar plaatsvinden. Alle itslearning-sites worden automatisch bijgewerkt, dus u hoeft zelf niets te doen en kunt in de tussentijd gewoon doorwerken met itslearning.

Nieuwe takenlijst voor docenten

Om docenten een goed overzicht te geven van updates en taken introduceren we een nieuwe follow-up-lijst met de taken uit alle favoriete vakken. Het overzicht geeft aan wat met nieuwe of bijgewerkte ingeleverde opdrachten gedaan moet worden en of de docent een ingeleverde taak moet beoordelen. Ook de follow-up-lijst binnen de vakruimte is bijgewerkt.

Leerlingen kunnen nu commentaar geven op mededelingen

We werken er voortdurend aan om itslearning als communicatieplatform verder te versterken. Voortaan kunnen deelnemers van een Vak of Project commentaar geven op het inhoudsblok met mededelingen op het dashboard. De functie is standaard ingeschakeld, maar kan met één klik door de docent worden uitgeschakeld.

Audio- en video-opnames nu compatibel met iOS-apparaten

Voortaan kunnen opnames die zijn gemaakt met de ingebouwde audio- en videorecorder in itslearning ook worden afgespeeld op iOS-apparaten. itslearning kan geen opnames afspelen die voor deze update zijn gemaakt. Opnames die na deze update zijn gemaakt, kunnen met vrijwel elk apparaat worden weergegeven.

Overige verbeteringen

Weging van categorieën in beoordelingsrapport herzien
Vroeger wogen alle categorieën in het beoordelingsrapport standaard even zwaar mee. Voortaan weegt elke afzonderlijke beoordeling (dus niet de categorie) even zwaar mee voor het eindcijfer, mits anders aangegeven.

Aangepaste activiteiten en takenlijsten
Aangepaste activiteiten verschijnen nu op de takenlijst, ongeacht of een deadline is ingesteld.

Systeemberichten verplaatst van interne berichten naar meldingen
In het verleden gebruikten we de berichten om meldingen, waarschuwingen en andere systeemberichten door te geven. De volgende waarschuwingen zullen voortaan echter als persoonlijke melding verschijnen:

  • wanneer een leerling een opmerking maakt op een absentielijst (systeem voor aanwezigheidsregistratie);
  • berichten over wijzigingen in gearchiveerde leerdoelen die van effect kunnen zijn op een vak.

Extra veldcodes voor briefsjablonen
We hebben zeven nieuwe veldcodes opgenomen die gebruikt kunnen worden voor briefsjablonen. Een overzicht hiervan vindt u op de pagina met briefsjablonen.

Sitevakkencatalogus
Het is nu mogelijk om vakken in de sitecatalogus te filteren op de school die het betreffende vak organiseert.

Groter lettertype
Om itslearning beter aan grote schermen aan te passen, hebben we het lettertype van kopregels en tekst iets vergroot.

Prullenbak voor beheerders
Beheerders kunnen voortaan alle items in de prullenbak in één keer wissen. Dit is niet meer beperkt tot een maximum van 100 per keer. Om het beheer van omvangrijke sites eenvoudiger te maken, kan nu ook een zoekopdracht worden uitgevoerd waarbij de gevonden items worden gewist.

Ouders en verzorgers zichtbaar op profielkaarten
Leerlingen zien hun ouders of verzorgers voortaan vermeld op de profielkaart. Ouders of verzorgers zijn nu ook zichtbaar voor personeel als ze het profiel van een leerling bekijken.

Manage workflow nu alleen nog voor beheerders
De functie 'Manage workflow' is voortaan alleen nog standaard beschikbaar voor systeembeheerders.

Verwijderde functies

De volgende functies zijn verdwenen:

  • Mijn dashboard

De volgende functies zullen worden verwijderd bij de volgende update:

  • Proxy tools

Correcties

We hebben ook een paar correcties en verbeteringen uitgevoerd (PDF, Engelstalig).

Whitepapers Brochure Contact