Wij gebruiken cookies om de ervaring bij itslearning.nl persoonlijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies

itslearning productupdate september 2013

In deze release zien we de eerste belangrijke stap in de richting van een uitstekende gebruikservaring op tablets en mobiele telefoons, dankzij de introductie van een nieuw reactief hoofdmenu. Ook introduceren wij het nieuw vakelement Aangepaste activiteiten voor het bijhouden van activiteiten buiten itslearning. Daarnaast hebben we verschillende andere verbeteringen toegepast, zoals de mogelijkheid om videobestanden in te sluiten vanuit ‘Mijn bestanden’, aanpassingen in het Beoordelingsoverzicht en het Werkportfolio, en de mogelijkheid om vaksjablonen toe te passen op bestaande vakken.

De update met alle nieuwe en interessante functies wordt beschikbaar voor alle gebruikers op maandag 30 september.

Bekijk hieronder de release webinar


Nieuw reactief hoofdmenu

De visie van itslearning is altijd geweest om een leerplatform te zijn voor alle docenten en leerlingen, welke hardware ze ook gebruiken. itslearning werkt aan een nog betere ervaring op elk scherm en elk apparaat - groot of klein. We zijn begonnen aan het opnieuw ontwerpen van itslearning, zodat we alle inhoud zo goed mogelijk beschikbaar kunnen maken en de ervaring op alle apparaten van elk formaat hetzelfde is.

Dit is een langdurig project waarbij we geleidelijk steeds meer veranderingen zullen introduceren. Sommige veranderingen zullen heel zichtbaar zijn voor onze eindgebruikers, terwijl andere veranderingen zich op de achtergrond afspelen maar wel belangrijke stappen zijn in de richting van onze visie van één reactief itslearning-web. We zijn begin 2013 met dit project begonnen. De eerste stap was het verwijderen van de itslearning-frameset. In deze release introduceren we een nieuw hoofdmenu en een nieuwe navigatie die worden aangepast aan het schermformaat van elke gebruiker. We hebben nog veel meer veranderingen en verbeteringen gepland voor het komende jaar, maar het nieuwe reactieve hoofdmenu is een belangrijke mijlpaal op weg naar een nieuw, reactief itslearning.

U kunt nu zien dat de navigatie is verbeterd en wordt aangepast aan het apparaat dat u gebruikt. Hiervoor zijn nieuwe en reactieve hoofdmenu´s, persoonlijke menu´s en een verbeterde balk voor snelle navigatie ontworpen.

Het hoofdmenu bevat de navigatiebalk van itslearning, die toegang biedt tot de belangrijkste functiegebieden, zoals Vakken,Projecten,Agenda enMijn bibliotheek. Dit menu is nu reactief en wordt automatisch aangepast aan het formaat dat beschikbaar is in de browser. Weergegeven op desktops of andere apparaten met een hoge resolutie lijkt het menu op het huidige menu, maar weergegeven op kleinere schermen wordt het automatisch aangepast aan de beschikbare ruimte:

We brengen ook wat veranderingen aan in het persoonlijke menu. Dit bevat informatie en instellingen die betrekking hebben op de actieve gebruikers, en het zoekveld. Dit menu is geconsolideerd en heeft een nieuw ontwerp. Het profiel van de gebruiker, de instellingen, Help en afmeldmogelijkheden zijn verplaatst naar een uitklapbare lijst. En het Postvak In en het zoekveld zijn prominenter zichtbaar. Het menu is ook reactief en wordt automatisch aangepast aan de beschikbare schermgrootte.
Dit is nog maar de eerste stap op weg naar een reactief webontwerp, en we hebben verschillende aanzienlijke verbeteringen gepland om u een fantastische mobiele itslearning-ervaring te geven.


De Aangepaste activiteit

De Aangepaste activiteit is een nieuw hulpmiddel in itslearning, dat gemaakt is voor docenten die activiteiten in itslearning willen plannen en beoordelen die buiten het leerplatform worden uitgevoerd (bijvoorbeeld practica en mondelinge examens). Het werkt hetzelfde als andere activiteiten, zoals Opdrachten en Toetsen en wordt weergegeven in de takenlijsten, lijsten met onvoltooide activiteiten en diverse andere rapporten.
Het verschilt echter van reguliere activiteiten op het punt dat leerlingen niets kunnen inleveren via itslearning - alleen de docent geeft de beoordelingen op (zoals de aangepaste beoordelingen in het Beoordelingsoverzicht).

Met de Aangepaste activiteit hebben docenten via itslearning toegang tot activiteiten die offline plaatsvinden. Ter illustratie van dit proces geven we een voorbeeld van een mondelinge presentatie, een veelvoorkomende offline-activiteit in het leslokaal.


Vaksjablonen toepassen op bestaande vakken

In de vorige release hebben we de mogelijkheid geïntroduceerd om vaksjablonen te maken, evenals de mogelijkheid om nieuwe vakken te maken op basis van sjablonen of bestaande vakken. We maken het nu mogelijk om deze sjablonen toe te passen op bestaande vakken. Docenten die bestaande vakken krijgen (bijvoorbeeld door een integratie), kunnen de vaksjablonen benutten en vakken uit eerdere jaren gemakkelijk opnieuw gebruiken

Bekijk hier een video waarin vaksjablonen worden gedemonstreerd: 

www.youtube.com


Verbeteringen in de werkportfolio

We hebben verschillende verbeteringen aangebracht in de werkstroom van portfoliotaken, waaronder de takenlijst, het taken-tabblad en enkele eigenschappen van taken.

Taken die in het Werkportfolio zijn gemaakt, worden nu ook weergegeven in de takenlijst van de leerling. Ze worden zowel weergegeven in het inhoudsblok Taken als in de agenda. Hierdoor hebben leerlingen een vollediger overzicht van wat ze moeten doen.

We hebben ook verschillende verbeteringen aangebracht in het overzicht van de werkportfoliotaken voor de leerlingen. Het is nu bijvoorbeeld mogelijk om te filteren op taakstatus, de beschrijving van een leerdoel weer te geven door de muiscursor erboven te houden en kleurcodes voor taakstatussen weer te geven om ze sneller te herkennen.

Leerlingen kunnen nu alleen nog werkportfoliotaken bewerken die ze zelf hebben gemaakt. Voor taken die door de docent zijn gemaakt, kunnen ze nu alleen nog de status van de taak wijzigen, bijvoorbeeld van ‘Wordt uitgevoerd’ in ‘Voltooid’.

U kunt nu elementen, zoals een bestand, link of zelfs een opdracht, koppelen aan een taak in het Werkportfolio. Voor elk van deze elementen kunnen zowel de leerling als de docent de status zien. Hierdoor kunnen één of meerdere elementen aan een individuele leerling worden toegewezen met een gezamenlijke beschrijving om ze in een context te plaatsen. Ideaal voor leerlingen die lessen hebben gemist, moeite hebben met bepaalde leerdoelen of die uitdagender lesstof nodig hebben.

Tenslotte zien docenten als ze in het menu Status en follow-up op Werkportfolio´s klikken, nu twee tabbladen.

Via het eerste tabblad - Deelnemers - hebben ze toegang tot de Werkportfolio´s van de verschillende leerlingen. Dit tabblad bevat dezelfde informatie als vroeger.

Het tweede tabblad - Taakoverzicht - bevat een overzicht van alle Werkportfoliotaken voor de leerlingen in dit vak. De docent kan zo snel de status van deze taken zien en bekijken of er leerlingen extra ondersteuning nodig hebben.


Video´s insluiten en bekijken

De Videorecorder is nu bijgewerkt met beter gebruiksgemak en ondersteuning voor verschillende browser. Bestaande video’s dienen nog een keer te worden ingesloten om ze in de nieuwe Videorecorder te kunnen gebruiken.

We hebben ook de nieuwe optie Auto voor het videoformaat geïntroduceerd. Hiermee wordt het formaat van de video bij het bekijken automatisch aangepast aan de beschikbare ruimte. Dit is handig, omdat gebruikers de video bekijken op verschillende schermformaten met verschillende resoluties. Het blijft natuurlijk mogelijk om een vast formaat in te stellen voor de video.

De nieuwe Videorecorder wordt ook gebruikt voor flashvideo en bij het invoegen van opnames.


itslearning in het Pools!

itslearning jest już dostępny w języku polskim!

Poolstalige gebruikers kunnen itslearning nu in hun eigen taal gebruiken door de taalinstelling in hun persoonlijke profiel (Mijn instellingen > itslearning configureren) te wijzigen in Pools. Het Help-systeem is nog niet beschikbaar in het Pools.


Gecomprimeerde bestanden uitpakken

Het is nu mogelijk om een bestandsarchief rechtstreeks in itslearning uit te pakken. U kunt ervoor kiezen bestaande bestanden te overschrijven of u kunt de inhoud van het .zip-bestand uitpakken naar een nieuwe map.

U kunt een gecomprimeerd bestand uitpakken via het pictogram rechts van het bestand in Mijn bestanden.

itslearning kan gecomprimeerde bestanden met de volgende indelingen uitpakken: *.zip, *.gz, *.gzip, *.tar, *.tar.gz, *.tgz, *.tar.gzip


Verbeteringen in Mijn bibliotheek

We introduceren ook enkele verbeteringen in Mijn bibliotheek. Om te beginnen is het nu mogelijk om bij het zoeken naar inhoud rechtstreeks meerdere inhoudsitems toe te voegen. We maken het ook mogelijk om inhoud toe te voegen aan vakken voor jonge leerlingen.

Daarnaast is het nu eenvoudiger om inhoud te zoeken in de bibliotheek. Alle gebruikers hebben nu de mogelijkheid om te zoeken naar de populairste inhoud en naar onlangs bijgewerkte en gemaakte bronnen. We hebben ook koppelingen voor snel sorteren toegevoegd, waarmee iedereen met één klik zoekresultaten op basis van de gewenste criteria kan krijgen.

Ten slotte is het bij het toevoegen van inhoud aan een vak mogelijk om een voorbeeld van de inhoud te bekijken voordat u deze aan het vak toevoegt.


Correcties

Er zijn verschillende fouten en problemen opgelost. Meer informatie over de meest recente herstelde fouten(pdf, alleen in het Engels).

Whitepapers Brochure Contact