Wij gebruiken cookies om de ervaring bij itslearning.nl persoonlijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies

Uitgroeien tot kwaliteitsschool? Lees hoe SG Panta Rhei dit gaat verwezenlijken.

Scholengemeenschap Panta Rhei uit Amstelveen heeft vanuit haar ambitieuze doelstelling ‘uitgroeien tot een kwaliteitsschool’ de afgelopen jaren op veel vlakken een sterke kwaliteitsslag gemaakt. De focus ligt nu op verdere verbetering van het onderwijs. Om deze onderwijsambitie waar te maken heeft de school ervoor gekozen om de overstap te maken naar itslearning. De komende 3 jaar zullen in totaal 800 leerlingen en ruim 100 medewerkers gebruik gaan maken van het leerplatform.

Ambitie: Uitgroeien tot kwaliteitsschool

Panta Rhei heeft in de afgelopen jaren veel ontwikkelingen doorgemaakt; er is een helder beleid opgesteld, de school heeft compleet nieuwe schoolgebouwen betrokken en is financieel gezond gebleven. Om de kwaliteit van het onderwijs te vergroten, ligt de komende jaren de nadruk op methodisch werken. Daarnaast werkt Panta Rhei aan nog beter passend onderwijs, het verbeteren van het reken- en taalniveau, en de voorbereiding van de leerlingen op hun overgang naar een vervolgopleiding. De online leeromgeving is een belangrijk middel om aan deze speerpunten te werken en de gewenste kwaliteit te kunnen bieden.

Door het itslearning leerplatform te koppelen met het administratiesysteem en uit te breiden met de module plagiaatcontrole wordt de docenten veel administratief werk uit handen genomen. De komende periode zullen de ICT-beheerders en docenten van de school trainingen volgen om flinke stappen te kunnen zetten op weg een kwalitatief sterke online omgeving.

Over Panta Rhei

Panta Rhei is een middelgrote scholengemeenschap voor vmbo/mavo en lwoo met ongeveer 800 leerlingen in Amstelveen. De school biedt inspirerend onderwijs waarbij personeel en leerlingen elkaar motiveren, waar de potenties van de leerling optimaal benut worden door het geven van leerlinggericht onderwijsen waar gewerkt wordt vanuit maatschappelijk relevante contexten. Voor meer informatie: www.sgpantarhei.nl

Over itslearning

itslearning is een marktleider op het gebied van online leeromgevingen met miljoenen gebruikers over de gehele wereld. De missie van itslearning is scholen - van basis tot hoger onderwijs - te helpen bij het verwezenlijken van hun onderwijsambities vanuit het motto 'a passion for teaching'.

Het itslearning leerplatform, een krachtige en betrouwbare SaaS-oplossing, neemt hier letterlijk en figuurlijk een centrale rol bij in. Voor scholen betekent dit dat men gegarandeerd is van een up-to-date digitale leeromgeving die altijd en overal via internet beschikbaar is zonder zorgen over hardware, software en beheer. Voor meer informatie: www.itslearning.nl/leerplatform.

Whitepapers Brochure Contact