Wij gebruiken cookies om de ervaring bij itslearning.nl persoonlijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies

itslearning essentieel voor online onderwijs bij Volksuniversiteit Noorwegen

Misha Bowles"itslearning is essentieel voor online leren bij de Volksuniversiteit," aldus Misha Bowles, Regiocoördinator Online Leren. "itslearning is een belangrijk hulpmiddel, het brengt onze studenten samen en geeft ze richting. We gebruiken itslearning als 'ontmoetingspunt' waar studenten toegang hebben tot al hun vakinformatie en als virtueel klaslokaal waar studenten lessen kunnen volgen en kunnen communiceren met docenten. Omdat de geografische afstand kan betekenen dat je je medestudenten misschien nooit face to face ontmoet, kan itslearning erg belangrijk zijn."

Onderwijs mogelijk maken voor alle volwassenen

De Volksuniversiteit (Folkeuniversitetet) in Noorwegen is opgericht in 1864 als de 'Studenternes Forening for fri Undervisning' (Studenten Vereniging voor vrij Onderwijs). Het doel was om gratis onderwijs te bieden voor mensen 'in nood', vrijetijdscursussen te geven en vervolgonderwijs toegankelijk te maken voor alle volwassenen - ongeacht hun sociale achtergrond, fysieke gesteldheid of geografische locatie. De Volksuniversiteit is door de jaren heen belangrijk geweest voor veel mensen, en hun missie is vandaag de dag nog steeds relevant in de kennisintensieve internationale samenleving.

Decentraal lesgeven

De Volksuniversiteit biedt cursussen op locatie in meer dan 300 gemeentes in Noorwegen. Maar dan nog is het voor sommige studenten lastig om de lessen bij te wonen omdat ze lichamelijke beperkingen hebben of erg afgelegen wonen. Daarom biedt de Volksuniversiteit via de digitale leeromgeving van itslearning online toegang tot allerlei cursussen voor mensen die moeite hebben om lessen op locatie te volgen.

screenshot Folkeuniversitetet

"Het is misschien makkelijk om deel te nemen aan een cursus in een stad als Bergen. Maar het is een grotere uitdaging om midden in de winter ergens te komen, of op afgelegen plekken zoals Sogn og Fjordane, of zelfs om een docent te vinden. Dat is waar itslearning naar voren komt", zegt Mischa, die ook itslearning-beheerder is bij de Volksuniversiteit. Ze legt uit: "We hebben 'live' lessen waar sommige studenten aan mee kunnen doen via videoconferentie. We hebben ook lessen waarin de docent alleen in zijn kamer zit en alle deelnemers aanwezig zijn via hun computer. We nemen al deze lessen op en plaatsen ze op itslearning voor studenten om achteraf nog eens te bekijken."

itslearning fungeert als een soort 'hub' zodat studenten alles wat ze nodig hebben kunnen bereiken, zoals aantekeningen, semesterplanningen, lesmateriaal, links naar videolessen, etc. Het is ook een plek waar ze kunnen communiceren met docenten en medestudenten. itslearning geeft ze de mogelijkheid om samen te werken in online community's; door discussiefora, videoconferenties, gedeelde documenten en projectpagina's.

Logo Folkeuniversitetet

Over de Volksuniversiteit

De Folkeuniversitetet is een idealistische non-profit organisatie. Het is de grootste organisatie voor volwassenenonderwijs in Noorwegen; het biedt lessen op universitair niveau, beroepsonderwijs en voortgezet onderwijs, op het gebied van handel, talen, cultuur en vrije tijd. Elk jaar registeren gemiddeld 70.000 mensen zich voor één of meer van de 6.500 cursussen. Enkel de locatie in Oslo heeft al meer dan een miljoen cursisten mogen verwelkomen.

Het programma voor afstandsleren

Het programma voor afstandsleren op de Volksuniversiteit is gestart in 1946. De Volksuniversiteit is een door de Noorse overheid geaccepteerde instelling voor afstandsleren. Het is lid van de European Association of Distance Learning (EADL) en de International Council of Distance Education (ICDE); organisaties die eraan werken om leren op afstand voor deelnemers te verbeteren.

Whitepapers Brochure Contact