Wij gebruiken cookies om de ervaring bij itslearning.nl persoonlijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies

Voortaan slechts 1 wachtwoord onthouden met eLogin

Op 30 mei en 4 juni heeft onze Technisch consultant Vincent Höfte de webinar ‘Single Sign-On met ADFS’ verzorgd voor ICT-coördinatoren en andere geïnteresseerden in ICT in het onderwijs. In totaal hebben bijna 80 deelnemers de webinar bijgewoond. De reacties op de eLogin module waren positief, veel mensen waren er niet van op de hoogte dat het mogelijk is om bij het inloggen op het schoolnetwerk of portal direct toegang te krijgen tot itslearning.

De eLogin module van itslearning

Op de Onderwijsdag in april werd de presentatie ‘Single Sign-On’ verzorgd. Hierop hebben wij veel goede reacties gekregen. Maar ook werd het duidelijk dat nog niet iedereen bekend was met de eLogin module van itslearning. Om alle scholen de mogelijkheid te geven de voordelen van de eLogin module te ontdekken, hebben we onlangs twee webinars verzorgd.

Automatisch toegang tot het leerplatform

Met de eLogin module van itslearning kunt u het leerplatform aansluiten op de Active Directory van uw organisatie. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van ADFS (Active Directory Federation Services van Microsoft). Door itslearning - en andere webtoepassingen die in gebruik zijn - te koppelen aan de Active Directory van uw organisatie zorgt u ervoor dat docenten en leerlingen automatisch toegang krijgen tot het itslearning leerplatform, zodra zij zich aanmelden bij het schooldomein of op het webportaal van uw organisatie. Het voordeel hiervan is dat gebruikers slechts één keer hoeven in te loggen.

Meerdere wachtwoorden onthouden behoort tot het verleden

“Het wachtwoordbeheer bij een school of particuliere opleider kan veel tijd in beslag nemen,” aldus Vincent. “Doordat leerlingen meestal meerdere wachtwoorden tegelijk moeten onthouden, vergeten ze nog wel eens hun logingegevens. Door itslearning te koppelen aan de Active Directory hoeft iedereen nog maar één inlognaam en wachtwoord te onthouden. Daarnaast is het binnenkort ook mogelijk om externe partijen zoals Kennisnet en Entree te koppelen. Hierdoor kunnen de gebruikers de aangesloten diensten rechtstreeks in itslearning gebruiken.”

Veel interesse in de eLogin module

Vincent vervolgt: “Beide webinars over Single Sign-On met ADFS zijn zeer goed bezocht. Dit toont aan dat veel scholen interesse hebben in de mogelijkheden van de eLogin module van itslearning. Naar aanleiding van de webinars heb ik ook veel goede reacties gehoord. Men was enthousiast over de eLogin, wilde graag meer weten en enkele scholen die de module graag willen aanschaffen hebben zich al gemeld.”

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Single Sign-On met itslearning voor uw school? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Whitepapers Brochure Contact